Απορρίφθηκε το αίτημα έφεσης στη νοσοκόμα που δολοφόνησε 7 βρέφη στη Βρετανία

Η Lucy Letby δεν έλαβε άδεια να ασκήσει έφεση κατά των καταδίκων της για τη δολοφονία επτά μωρών και την απόπειρα να σκοτώσει άλλα έξι.

Απορρίφθηκε σήμερα η έφεση που είχε ασκήσει η Βρετανίδα νοσηλεύτρια Λούσι Λέτμπι κατά της καταδίκης της για τον φόνο επτά νεογνών και την απόπειρα δολοφονίας έξι άλλων.

Η 34χρονη Λέτμπι κρίθηκε πέρυσι ένοχη για τον φόνο πέντε νεογέννητων αγοριών και δύο νεογέννητων κοριτσιών στη μονάδα νεογνών του νοσοκομείου Countess of Chester στη βόρεια Αγγλία και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Κατά την ακροαματική διαδικασία τον Απρίλιο, η Λέτμπι ανέφερε τέσσερα επιχειρήματα για την έφεσή της μεταξύ των οποίων και ότι ο δικαστής είχε εσφαλμένα απορρίψει αιτήματά της στη διάρκεια της δίκης.

Στη διάρκεια της σύντομης ακροαματικής διαδικασίας σήμερα, το Εφετείο απέρριψε την έφεσή της. Δεν μπορούν να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες της υπόθεσης στη δημοσιότητα για νομικούς λόγους.

Τον επόμενο μήνα η Λέτμπι πρόκειται να δικαστεί εκ νέου για απόπειρα ανθρωποκτονίας νεογνού σε δικαστήριο του Μάντσεστερ.

Πρόκειται για την πιο σοβαρή υπόθεση κατά συρροήν δολοφόνου στη σύγχρονη ιστορία της Βρετανίας. Η φονική δράση της 34χρονης κράτησε για ένα χρόνο, από τον Ιούνιο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2016.

Η έρευνα της αστυνομίας του Τσέσαϊρ για την υπόθεση ξεκίνησε λόγω του αδιανόητα συχνού αριθμού των θανάτων βρεφών στο νοσοκομείου όπου εργαζόταν η Λέτμπι και κράτησε δύο χρόνια, με τη συμμετοχή πάνω από 70 αστυνομικών και λοιπού πολιτικού προσωπικού.

Αξίζει να σημειωθεί πως η επιβολή ισόβιας κάθειρξης από δικαστήριο του Μάντσεστερ στην κατά συρροή βρεφοκτόνο, και μάλιστα δίχως τη δυνατότητα αποφυλάκισης, είναι πολύ σπάνια στο αγγλικό δίκαιο και κρίνεται ανάλογη με τη φρίκη που προκαλεί αυτή η υπόθεση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί