Από το εμπόριο στο «ας πάμε σε πόλεμο» – Συγκλονιστικά τα λόγια πρώην ΥΠΕΞ χώρας της Ευρώπης

Τι ειπώθηκε

Όπως δήλωσε η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Κάριν Κνάισλ, σε συνέντευξή της στο RT το Σάββατο, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εγκαταλείψει την ιστορική της εστίαση στο εμπόριο και έχει αρχίσει να αυτοπροσδιορίζεται ολοένα και περισσότερο με βάση τις στρατιωτικές και γεωπολιτικές της προτεραιότητες.

«Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση έχει μετακινηθεί από το “ας κάνουμε εμπόριο μεταξύ μας” στο “ας πάμε σε πόλεμο”», δήλωσε η πρώην Αυστριακή ΥΠΕΞ, τονίζοντας ότι το μπλοκ έχει υιοθετήσει ολοένα και περισσότερο μια γεωπολιτική και αμυντική ατζέντα αντί της συνήθους εστίασής του στο εμπόριο.

Η Κνάισλ επεσήμανε την δημιουργία ενός επιτρόπου άμυνας της ΕΕ, τον οποίο περιέγραψε ως «επίτροπο για τον πόλεμο».

«Εμείς οι Ευρωπαίοι δεν έχουμε την δύναμη να προβάλλουμε βία και ποτέ δεν καταφέραμε πραγματικά να ορίσουμε κάποιο είδος αξιών με τις οποίες κάποιοι από εμάς δεν συμφωνούν», συνέχισε η πρώην διπλωμάτης, έχοντας εκφράσει αμφιβολίες για το αν «αυτή η γεωπολιτική επιτροπή θα λειτουργήσει».

Είναι προφανές πως υπάρχουν ευρωπαϊκές φωνές που προτιμούν την συνεννόηση και την συνεργασία από την σύγκρουση και τον πόλεμο.

Υπό κανονικές συνθήκες Ευρώπη και Ρωσία πρέπει να ζουν με το βλέμμα στην ανάπτυξη, καθώς ο διαφορετικός δρόμος οδηγεί σε πολύ άσχημες μέρες.

photo αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί