Απλώνουν το χέρι τους και στο Κόσοβο! Συνάντηση Ερντογάν με τον Πρόεδρο του προτεκτοράτου

Ο Τούρκος Πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan παρέθεσε πρωινό στον Πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου Hashim Thaci στο Μέγαρο Vahdettin στην Κωνσταντινούπολη. Ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Thaci με ένα Tweet μετά τη συνάντηση ευχαρίστησε τον Erdogan για τη θερμή φιλοξενία «και την παραγωγική συζήτηση για όλα τα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης της διμερούς συνεργασίας, περιφερειακών και παγκόσμιων θεμάτων». […]

Ο Τούρκος Πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan παρέθεσε πρωινό στον Πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου Hashim Thaci στο Μέγαρο Vahdettin στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Thaci με ένα Tweet μετά τη συνάντηση ευχαρίστησε τον Erdogan για τη θερμή φιλοξενία «και την παραγωγική συζήτηση για όλα τα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης της διμερούς συνεργασίας, περιφερειακών και παγκόσμιων θεμάτων».

«Τα δύο έθνη μας απολαμβάνουν φιλικές σχέσεις και θα ενισχύσουν περαιτέρω τη στρατηγική εταιρική σχέση του Κοσσυφοπεδίου με την Τουρκία», έγραψε ο Thaci στο Twitter.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο IBNA, η συνάντηση του Erdogan με τον Thaci έρχεται λίγες μέρες μετά την επίσημη κριτική της Τουρκίας για το σχέδιο του Κοσσυφοπεδίου να ανοίξει πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ. Το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρεται ότι είναι απογοητευμένοι για την απόφαση του σε πλειοψηφία Μουσουλμανικού Κοσσυφοπεδίου να αναγνωρίσει το Ισραήλ και να εγκαθιδρύσει διπλωματική αποστολή στην Ιερουσαλήμ. «Ακόμη και η σκέψη των αξιωματούχων του Κοσσυφοπεδίου να κάνουν ένα τέτοιο βήμα, η οποία είναι σαφής παραβίαση του διεθνούς δικαίου, είναι απογοητευτική», ανέφερε στην ανακοίνωση του το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Το Κοσσυφοπέδιο θα εγκαταστήσει την αποστολή του στο Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ και σε αντάλλαγμα θα λάβει την αναγνώριση του Ισραήλ, καθώς επιδιώκει να νομιμοποιήσει περαιτέρω την κρατική του υπόσταση. Η απόφαση είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας που διαμειφθεί με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας που επιτεύχθηκε στο Λευκό Οίκο στις 4 Σεπτεμβρίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί