Αντιμέτωποι με πτωχεύσεις οι καλλιεργητές τριαντάφυλλων στη Βουλγαρία

Αντιμέτωποι με πτωχεύσεις είναι οι καλλιεργητές τριαντάφυλλων στη Βουλγαρία, λίγο πριν ξεκινήσει η περίοδος συγκομιδής των ρόδων, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του προέδρου της επαγγελματικής τους οργάνωσης Χρίστο Νικόλοφ στη δημόσια ραδιοφωνία της χώρας (BNR). Η περίοδος συγκομιδής τριαντάφυλλου αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Μαΐου και απασχολεί, σε ετήσια βάση, περίπου 40.000 άτομα. Η […]

Αντιμέτωποι με πτωχεύσεις είναι οι καλλιεργητές τριαντάφυλλων στη Βουλγαρία, λίγο πριν ξεκινήσει η περίοδος συγκομιδής των ρόδων, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του προέδρου της επαγγελματικής τους οργάνωσης Χρίστο Νικόλοφ στη δημόσια ραδιοφωνία της χώρας (BNR).

Η περίοδος συγκομιδής τριαντάφυλλου αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Μαΐου και απασχολεί, σε ετήσια βάση, περίπου 40.000 άτομα. Η εργασία σ’ αυτόν τον τομέα είναι πολύ εξειδικευμένη και λίγοι άνθρωποι έχουν τις απαραίτητες δεξιότητες, τόνισε ο κ. Νικόλοφ.

Το τριαντάφυλλο, από το οποίο παράγεται ροδέλαιο (Rosa Damascena), αποτελεί «σύμβολο» για τη Βουλγαρία, καθιστώντας την «κοιλάδα των ρόδων» της χώρας, ισχυρό «παίκτη» στην καλλιέργεια και εξαγωγή τριαντάφυλλων.

Στην τρέχουσα κρίση της πανδημίας της Covid-19, ο κ. Νικόλοφ είπε πως υπάρχουν προβλήματα που σχετίζονται με την εγγραφή των παραγωγών τριαντάφυλλου, τα υγειονομικά μέτρα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού και την προστασία των εργαζομένων στα χωράφια.

amna/ photo unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί