ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ από Αριστερά και Δεξιά στην Γερμανία για τα Leopard: Ο Σολτς μας οδηγεί σε ΤΡΙΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ

Αφού ο καγκελάριος Olaf Scholz (SPD) αποφάσισε ότι η Γερμανία θα στείλει άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις!

Επικρίσεις για τις παραδόσεις γερμανικών τανκς προήλθαν από το δεξιό AfD, το οποίο χαρακτήρισε την απόφαση του Καγκελαρίου ως «ανεύθυνη και επικίνδυνη». Ο επικεφαλής της παράταξης στην γερμανική Βουλή (Bundestag), Tino Chrupalla, δήλωσε στο Βερολίνο την Τρίτη:

“Η Γερμανία κινδυνεύει να συρθεί απευθείας στον πόλεμο. Οι ένοπλες δυνάμεις μας λεηλατούνται περαιτέρω από την παράδοση αρμάτων μάχης από τα αποθέματα του Γερμανικού Στρατού”.

Με τον τρόπο αυτό, ο καγκελάριος θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της Γερμανίας και όλων των πολιτών της, προειδοποίησε επειγόντως. 

Ο αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας Dietmar Bartsch του κόμματος «Die Linke – Αριστερά» επέκρινε επίσης την απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να στείλει κύρια άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία:

«Η παράδοση των κύριων αρμάτων μάχης Leopard μας οδηγεί ενδεχομένως πιο κοντά στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο παρά στην ειρήνη στην Ευρώπη». Τα τανκς Leopard είναι το πρελούδιο «για μια πιθανή διολίσθηση προς την καταστροφή». Τις κλήσεις για άρματα μάχης θα ακολουθήσουν κλήσεις για πολεμικά αεροπλάνα και πολλά άλλα.

Ο γνωστός βουλευτής Sevim Dağdelen από το Κόμμα της Αριστεράς έγραψε στο Twitter:

“Οι ΗΠΑ στέλνουν την Γερμανία στη φωτιά σαν υποτελής. Η απόφαση του κυβερνητικού συνασπισμού κατ’ εντολή της Ουάσιγκτον προετοιμάζει την Γερμανία για τον πόλεμο . Μοιραία ο Σολτς ξεπέρασε την κόκκινη γραμμή που κάποτε χάραξε.

photo freepik

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί