Ανοιχτό το ενδεχόμενο αναβολής των προεδρικών εκλογών στην Πολωνία

Η Πολωνία θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να αναβάλει τις προεδρικές εκλογές, που είναι προγραμματισμένες για τις 10 Μαΐου, εάν οι αρχές δεν μπορούν να εγγυηθούν τις συνθήκες ασφαλείας, δήλωσε σήμερα ο απερχόμενος πρόεδρος Αντρέι Ντούντα. Το κυβερνών συντηρητικό κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) επιμένει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να αναβληθούν οι εκλογές, […]

Η Πολωνία θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να αναβάλει τις προεδρικές εκλογές, που είναι προγραμματισμένες για τις 10 Μαΐου, εάν οι αρχές δεν μπορούν να εγγυηθούν τις συνθήκες ασφαλείας, δήλωσε σήμερα ο απερχόμενος πρόεδρος Αντρέι Ντούντα.

Το κυβερνών συντηρητικό κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) επιμένει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να αναβληθούν οι εκλογές, παρά τις εκκλήσεις των υποψηφίων της αντιπολίτευσης. Ο Ντούντα, που διεκδικεί την επανεκλογή του, στηρίζεται από το PiS.

Με βάση τον πιο πρόσφατο απολογισμό, στην Πολωνία έχουν πεθάνει 26 άνθρωποι από τον νέο κορονοϊό, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται στα 1.984.

Χθες, η υποψήφια της φιλελεύθερης αντιπολίτευσης, Μαλγκορζάτα Κιντάβα-Μπλόνσκα κάλεσε τους υποστηρικτές της να μποϊκοτάρουν τις εκλογές αυτές λόγω της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.

amna / photo pexels

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί