Ανεμοστρόβιλος ισοπέδωσε περιοχές στο δυτικό Μισισίπι: «Η πόλη μας χάθηκε», λένε οι κάτοικοι – Αναφορές για νεκρούς (video)

Ισχυρός Ανεμοστρόβιλος διέσχισε το δυτικό Μισισίπι το βράδυ της Παρασκευής, προκαλώντας ζημιές σε σπίτια και διακόπτοντας την ηλεκτροδότηση, ενώ υπάρχουν αναφορές για τουλάχιστον επτά νεκρούς.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι ένας ανεμοστρόβιλος έπληξε τις πόλεις Silver City καθώς και Rolling Fork, τις οποίες ένας κάτοικος περιέγραψε ως εξαφανισμένες μετά την καταστροφική πορεία της καταιγίδας.

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο», δήλωσε στο CNN η κάτοικος Μπράντι Σόουα. «Αυτή ήταν μια σπουδαία μικρή πόλη και τώρα χάθηκε».

Η Σόουα δήλωσε ότι ο ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιές σε σπίτια και κτίρια, ξερίζωσε δέντρα και έριξε γραμμές ηλεκτροδότησης στο Rolling Fork, το οποίο βρίσκεται περίπου 55 μίλια βορειοδυτικά του Τζάκσον.

«Η φίλη μου παγιδεύτηκε στο σπίτι της μερικά, αλλά την βγάλαμε έξω», δήλωσε η Σόουα, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που ζουν δίπλα στη γιαγιά της παγιδευμένοι στα σπίτια τους. Είπε ότι όλο το ρεύμα στην περιοχή της γιαγιάς της έχει διακοπεί.

Το CNN επικοινώνησε με αξιωματούχους του Rolling Fork για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο ίδιος «μεγάλος και καταστροφικός» ανεμοστρόβιλος επιβεβαιώθηκε επίσης κοντά στην κοινότητα Coila, ανέφερε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η οποία εξέδωσε έκτακτη προειδοποίηση για ανεμοστρόβιλο – το υψηλότερο επίπεδο προειδοποίησης για ανεμοστρόβιλο – στο Rolling Fork, το Silver City και την κοντινή Anguilla.

Περισσότερα από 20.000 σπίτια και επιχειρήσεις στο Μισισιπή βρίσκονταν στο σκοτάδι νωρίς το Σάββατο, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης PowerOutage.us.

Περισσότεροι από τρία εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται υπό επιτήρηση για ανεμοστρόβιλους στη βόρεια Αλαμπάμα και το μεσαίο Τενεσί μέχρι τις 3 π.μ. CT, σύμφωνα με το Κέντρο Πρόβλεψης Καταιγίδων. Το ρολόι περιλαμβάνει το Νάσβιλ του Τενεσί και το Χάντσβιλ της Αλαμπάμα. Οι καταιγίδες που κινούνται στην περιοχή επιτήρησης ανεμοστρόβιλων έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ανεμοστρόβιλους, μεγάλο χαλάζι και ριπές ανέμου έως και 75 μίλια την ώρα.

(ethnos. gr / video: pixabay)

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί