Η πιθανή σύνοδος κορυφής των προέδρων των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν «θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το εάν και κατά πόσον θα μπορέσουμε να σημειώσουμε πρόοδο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία», δήλωσε χθες Πέμπτη ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο.
Ο κ. Ρούμπιο διευκρίνισε πως συζήτησε το ενδεχόμενο να οργανωθεί τέτοια σύνοδος κορυφής στις συνομιλίες που είχε με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ. Εξήγησε πως είπε στον κ. Λαβρόφ και στα άλλα μέλη της ρωσικής διπλωματίας πως «δεν πρόκειται να γίνει συνάντηση ώσπου να ξέρουμε ποιο πράγμα θα αφορά».
«Γενικά, δεν οργανώνεις τέτοιες συναντήσεις προτού να γνωρίζεις κάποιο αποτέλεσμα, ή ότι σημειώθηκε κάποια πρόοδος», πρόσθεσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, που εκφράστηκε στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στη δημοσιογράφο Κάθριν Χέριτζ και μεταδόθηκε μέσω X.
«Νομίζω λοιπόν πως όταν γίνει αυτή η συνάντηση θα εξαρτηθεί από το εάν και κατά πόσον θα μπορέσουμε να σημειώσουμε οποιαδήποτε πρόοδο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, κι αν την έχουμε σημειώσει, κι αν αυτή η σύνοδος επισφραγίσει τη συμφωνία, νομίζω πως όλοι θα πρέπει να χαιρετίσουν το ότι ο πρόεδρος Τραμπ είναι ειρηνοποιός», πρόσθεσε.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τα μεγαλεπήβολα σχέδια του Πούτιν για τη Σελήνη μετά το 2030
- Είπαν τα κάλαντα στον Ν. Ανδρουλάκη
- Λονδίνο: Στο Μουσείο Ντίκενς αναβιώνει το πνεύμα των Χριστουγέννων της Βικτωριανής Εποχής
- Κι όμως, τα μπάνια… συνεχίζονται στην «εμπλόλεμη» Οδησσό, vid
- Γιατί δεν συμβαίνει στην Ελλάδα αυτό που συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρώπης;
- Γάλλοι αγρότες πυρπολούν σημαίες της Ε.Ε., vid
- Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: 13χρονη κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από έξι νεαρούς
- Θεσσαλονίκη: Επεισοδιακή σύλληψη 14χρονου δικυκλιστή – Έκανε επικίνδυνους ελιγμούς σε δρόμους της Τούμπας
- Μπλόκα: Σε ποια σημεία δύο αυτοκινητόδρομων της Δυτικής Ελλάδας εκτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων
- Παπαθανάσης: Νέα αύξηση €250 εκατ. του προϋπολογισμού για νέες τουριστικές ΜμΕ
Κύρια Θέματα









