Άγνοια κινδύνου ή αυτοκτονία; ΥΠΑΜ Σουηδίας: «Οι ενέργειες της Ρωσίας συνιστούν απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια»

Απειλή για την ασφάλεια της Ευρώπης αποτελούν οι ενέργειες της Ρωσίας σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Σουηδίας, Πίτερ Χούλτκβιστ.

Ο 63χρονος πολιτικός χαρακτήρισε «τη συσσώρευση στρατευμάτων της Ρωσίας» εντός των συνόρων της, ως «στρατιωτική κλιμάκωση με την Ουκρανία», ενώ αναφερόμενος στις ρωσικές προτάσεις ασφαλείας προς τις ΗΠΑ κατηγόρησε τη Μόσχα πως «αμφισβητεί το διεθνές δίκαιο όταν αμφισβητεί το δικαίωμα αυτοδιάθεσης άλλων χωρών».

«Ολόκληρο το ευρωπαϊκό σύστημα ασφαλείας αμφισβητείται και απειλείται από τις ενέργειες της Ρωσίας», υπογράμμισε, όπως μετέδωσε ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός SVT.

Σύμφωνα με τον Χούλτκβιστ, η Σουηδία θα χρειαστεί να συνεργαστεί περισσότερο με το ΝΑΤΟ, το οποίο, όπως είπε, μαζί με την ΕΕ είναι η πιο σημαντική πλατφόρμα πολιτικής ασφάλειας της σκανδιναβικής χώρας.

«Η στρατηγική μας είναι να οικοδομήσουμε ασφάλεια μαζί με άλλους. Σήμερα είμαστε ένας αξιοσέβαστος συνεργάτης που συμβάλλει στην παροχή ασφάλειας. Αυτό που κάνουμε, είναι δική μας επιλογή και βασίζεται σε αποφάσεις του σουηδικού κοινοβουλίου. Έτσι πρέπει να παραμείνει. Σε αυτό το σημείο, δεν υπάρχει χώρος για συμβιβασμό», διεμήνυσε ο Σουηδός υπ. Άμυνας.

Την περασμένη εβδομάδα, η πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Άντερσον υποστήριξε ότι ήθελε να «εμβαθύνει» τη συνεργασία μεταξύ Σουηδίας και ΝΑΤΟ.

(sputniknews)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί