Πρώην αφεντικό της F1: «Θα “έτρωγα” σφαίρα για τον Putin!»

Ο πρώην κατόχος των εμπορικών δικαιωμάτων της Formula 1, Bernie Ecclestone, δε μασάει τα λόγια του για το τι νιώθει.

Μιλώντας για τον Vladimir Putin, ο Βρετανός κι όχι απλά τον υπερασπίστηκε, αλλά δε δίστασε να δηλώσει πως θα “έτρωγε” σφαίρα για τον Ρώσο Πρόεδρο!

Η στενή σχέση των δυο ανδρών ξεκινά από παλιά, όταν η Formula 1 πήγε στη Ρωσία και την πίστα του Sochi, μετά από προσωπικές επαφές του Ecclestone με τον Πούτιν.

Ο τσαρ Βλαντ συχνά έδινε το «παρών» και στα Grand Prix.

Παρά το γεγονός ότι βάλλουν συνεχώς κατά του Putin με συνεχή προπαγάνδα ειδικά τα ΜΜΕ, ο Ecclestone δεν δίστασε να μιλήσει υπέρ του σε πρωινή βρετανική τηλεοπτική εκπομπή.

Ο 91χρονος μίλησε ενώ βρισκόταν στην Ibiza και είπε: «Ακόμα θα “έτρωγα” σφαίρα για εκείνον. Θα προτιμούσα να μην πονέσει, αλλά και πάλι θα το έκανα. Είναι ένας άνθρωπος κορυφαίας κλάσης και αυτό που κάνει, το κάνει επειδή πιστεύει πως αυτό είναι το σωστό. Δυστυχώς είναι σαν πολλούς επιχειρηματίες, σίγουρα σαν εμένα, που ενίοτε κάνουμε λάθη κι όταν κάνεις το λάθος, πρέπει να κάνεις το καλύτερο δυνατό για να βγεις από την κατάσταση αυτή».

Μάλιστα, ο Ecclestone αναφέρθηκε και στο αντίπαλο στρατόπεδο, μιλώντας υποτιμητικά για τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky: «Το άλλο πρόσωπο, στην Ουκρανία, απ’ ότι καταλαβαίνω το επάγγελμά του ήταν κωμικός. Μοιάζει να θέλει να συνεχίσει να το εξασκεί, διότι αν είχε σκεφτεί προσεκτικά τα πράγματα, θα έκανε κάθε προσπάθεια να μιλήσει με τον Putin, που είναι ένας λογικός άνθρωπος, θα τον άκουγε και πιθανώς να έβγαινε κάτι από αυτό».

Ο Ecclestone είναι εκτός Formula 1 από το 2017, όταν ανέλαβε τις τύχες του σπορ η Αμερικανική Liberty Media. Έκτοτε οι δύο πλευρές έχουν συχνά πάρει εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις γύρω από διάφορα ζητήματα και το ίδιο έγινε και τώρα.

Σε ανακοίνωσή της, η F1 ανέφερε: «Τα σχόλια που έγιναν από τον Bernie Ecclestone αποτελούν τις προσωπικές του απόψεις και βρίσκονται σε ξεκάθαρη αντίθεση με τις μοντέρνες αξίες του σπορ».

με πληροφορίες caranddriver/ photo unsplash

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί