Ενώ η Mercedes προσπαθεί μάταια να βρει τρόπο να μειωθεί ο αντίκτυπος του φαινομένου porpoising, των έντονων αναπηδήσεων που ταλαιπωρούν τα μονοθέσια και τους οδηγούς της στις ευθείες, προσπαθεί πλέον να πείσει τη FIA να επιβάλλει μία λύση για εκείνη.
Από την Παρασκευή στο περιθώριο του αγώνα στο Αζερμπαϊτζάν, έχουν ενταθεί δηλώσεις σχετικά με το πρόβλημα κι αυτές κορυφώθηκαν μετά τον τερματισμό. Με τις χαρακτηριστικές εικόνες του Βρετανού οδηγού να κρατά την πλάτη του και την «απειλή» του Toto Wolff πως υπάρχει πιθανότητα να μη τρέξει στο επόμενο αγώνα, στον Καναδά.
Canadian GP this weekend. 😍 And Lewis is going to be there! 🙏 pic.twitter.com/6Wv475SbZl
— Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@MercedesAMGF1) June 13, 2022
Τελικά ο 37 ετών αστέρας του σπορ δηλώνει πως θα βρεθεί κανονικά στο Montreal αλλά και πάλι, δε σταματά να εκφράζει τους προβληματισμούς του.
Ο Hamilton είπε στο BBC Sport: «Ανησυχώ κάθε φορά που μπαίνω μέσα στο μονοθέσιο. Φυσικά και το κάνω επειδή το θέλω. Απλά δεν θέλω να αντιμετωπίσω ξανά αυτές τις αναπηδήσεις. Θα έκανα τα πάντα για να τις αποφύγω».
Έπειτα, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 αποκάλυψε τις μεθόδους που χρησιμοποιεί για να είναι ετοιμοπόλεμος μετά την ταλαιπωρία ενός αγώνα με συνεχές porpoising.
Ο Βρετανός αποκάλυψε: «Κάνω κρυοθεραπεία κι όταν μπαίνεις εκεί μέσα για τέσσερα λεπτά, έχει τόσο χαμηλή θερμοκρασία που πρέπει να ψάξεις μέσα σου να βρεις αντοχές. Το ίδιο συμβαίνει και στο αυτοκίνητο. Δαγκώνεσαι και προσπαθείς να αντέξεις. Σκέφτομαι όσους εξαρτώνται από εμένα, όσους περιμένουν να πάρω τους βαθμούς».
Έπειτα, ο νικητής 103 αγώνων στη Formula 1, ανέφερε πως το πρόβλημα δεν αφορά μόνο εκείνον: «Όλοι οι οδηγοί το συζητάμε στις συναντήσεις πριν τους αγώνες. Κανένας μας δεν θέλει να συνεχίσει να έχει τέσσερα χρόνια με αναπηδήσεις υπό αυτούς τους κανονισμούς». Πάντως δεν έχουν όλες οι ομάδες πρόβλημα με το porpoising.
carandmotor/ photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κιβωτός του Κόσμου: Ένοχος και στο Εφετείο ο π. Αντώνιος – Φυλάκιση 9,5 ετών μετατρέψιμη σε χρηματικό ποσό
- Σοκάρει το ΒΙΝΤΕΟ: Μεθυσμένος οδηγός έπεσε πάνω σε γυναίκα και δύο παιδιά
- Συνάντηση Μητσοτάκη Ινδού πρωθυπουργού: Η Ελλάδα επιθυμεί να συμμετάσχει στον οικονομικό διάδρομο IMEC
- Παπασταύρου μετά τις δηλώσεις Τραμπ για την Ελλάδα: «Γινόμαστε στρατηγικός εταίρος και για την Αμερική»
- Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας στους πολίτες ενόψει της επιδείνωσης του καιρού
- Μητσοτάκης: «Σύντομα οι ανακοινώσεις για τις απαγορεύσεις στα social media» – Τι είπε για ΤΝ
- Υπόθεση Έπσταϊν: Οι πρώτες δηλώσεις του βασιλιά Καρόλου μετά τη σύλληψη του αδερφού του, Άντριου
- Δωρεάν CRM για λογιστές και φοροτεχνικούς, μέλη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών
- Μεντβέντεφ για Ζελένσκι: «Όσο η πράσινη μύγα είναι πρόεδρος η Ουκρανία θα μικραίνει»
- Κώδωνας κινδύνου από τους Ελεγκτές Εν. Κυκλοφορίας – Με ένα μόνο ραντάρ λειτουργεί πλέον η Προσέγγιση Αθηνών









