Με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στα αστικά κέντρα, ο Όμιλος Fiat υπέγραψε συμφωνία με το τμήμα μεταφορών της πόλης του Τορίνο για την ανάπτυξη ενός πρωτοποριακού συστήματος που θα συνδέσει την ηλεκτροκίνηση με τις ζώνες ελεγχόμενης κίνησης οχημάτων.
Στο πρόγραμμα «Turin Geofencing Lab», εκτός από την Fiat και την πόλη του Τορίνο συμμετέχει η εταιρεία 5Τ, η οποία διαχειρίζεται την πρόσβαση στις ζώνες ελεγχόμενης κίνησης οχημάτων, αλλά και τις δημόσιες συγκοινωνίες της πόλης.
Σκοπός του προγράμματος είναι να εκμεταλλευτεί στο μέγιστο βαθμό τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας, που μετατρέπουν τις πόλεις σε «έξυπνες περιοχές» και κυρίως «πράσινες περιοχές», μέσω και της διασύνδεσης της λειτουργίας των μέσων μεταφοράς. Σε αυτό το πλαίσιο, καίριο ρόλο παίζουν τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, καθώς και τα plug-in hybrid μοντέλα που έχουν και τη δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρική κίνησης.
Το τμήμα e-Mobility της FCA σε συνεργασία με το Centro Ricerche Fiat, το κέντρο έρευνας και εξέλιξης του ομίλου που εστιάζει στην ανάπτυξη κινητήρων, υλικών και ηλεκτρονικών συστημάτων, εξέλιξαν ένα πειραματικό σύστημα που αναγνωρίζει τα σημεία εισόδου και εξόδου των ζωνών ελεγχόμενης κυκλοφορίας. Μόλις το αυτοκίνητο περάσει τα συγκεκριμένα σημεία, το σύστημα απενεργοποιεί αυτόματα το θερμικό κινητήρα και το όχημα συνεχίζει την κίνηση του αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια.
Με αυτό τον τρόπο τα plug-in Hybrid οχήματα, στο οποίο τοποθετήθηκε η πειραματική συσκευή, θα μπορούν να χρησιμοποιούν διαδρομές που κανονικά είναι διαθέσιμες αποκλειστικά για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Ο τρόπος λειτουργίας του προγράμματος είναι αρκετά απλός. Το σύστημα πολυμέσων του αυτοκινήτου ενημερώνει τον οδηγό ότι ετοιμάζεται να περάσει σε ζώνη ελεγχόμενης κυκλοφορίας. Στη συνέχεια το σύστημα ελέγχει ότι η επιλογή για αμιγώς ηλεκτρική κίνηση είναι διαθέσιμη και την ενεργοποιεί μόλις το αυτοκίνητο περάσει στη ζώνη ελεγχόμενης κυκλοφορίας.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο