Υπάρχουν ορισμένες απλές λειτουργίες του αυτοκινήτου που για να τις «ανακαλύψεις», θα πρέπει να ανοίξεις το εγχειρίδιο χρήσης ή να σου τις δείξουν κατά την παράδοσή του ως καινούργιο.
Μία από αυτές είναι το «άνοιγμα άνεσης» των παραθύρων. Η συγκεκριμένη λειτουργία ενεργοποιείται μέσω του ασύρματου κλειδιού που έχουν όλα τα σύγχρονα αυτοκινήτα, κρατώντας πατημένο το πλήκτρο ανοίγματος ή κλειδώματος των θυρών. Αμέσως όλα τα παράθυρα θα ανοίξουν ή θα κλείσουν αντίστοιχα, ενώ σε περίπτωση που το αυτοκίνητο διαθέτει και ηλιοροφή, θα πραγματοποιηθεί η ίδια διαδικασία.
Ωστόσο χρειάζεται να σημειωθεί ότι δεν διαθέτουν όλα τα αυτοκίνητα αυτή τη λειτουργία. Σιγά σιγά όμως εξαπλώνεται, μιας και έχει αποδειχθεί πόσο σημαντική είναι. Για παράδειγμα, όταν έχει ανεβάσει θερμοκρασία η καμπίνα κατά τους θερινούς μήνες, η δυνατότητα να μπορείς να ανοίξεις τα παράθυρα από απόσταση λίγο πριν ξεκινήσεις τη διαδρομή σου, σημαίνει ότι υπάρχει σημαντική μείωση της θερμοκρασίας του εσωτερικού, με ότι θετικό συνεπάγεται από αυτή την διευκόλυνση.
Επιπλέον, όσα αυτοκίνητα διαθέτουν αυτή την λειτουργία στο ασύρματο κλειδί τους, υπάρχει περίπτωση να απαιτεί ενεργοποίηση μέσω του συστήματος πολυμέσων. Βρίσκεται στις ρυθμίσεις του οχήματος, λειτουργία παραθύρων και επιλέγεις όλα τα παράθυρα, μόνο του οδηγού ή κανένα.
Κατά τους χειμερινούς μήνες, το άνοιγμα άνεσης των παραθύρων μέσω του κλειδιού ή και της εφαρμογής στο κινητό που έχουν τα πιο καινούργια μοντέλα, μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο εάν έχεις ξεχάσει κάποιο παράθυρο λίγο ανοιχτό ή την ηλιοροφή σε κλίση και πιάσει μια ξαφνική μπόρα. Με αυτή την λειτουργία, δεν θα χρειαστεί να βγεις από την ζεστασιά του σπιτιού, αλλά θα τα κλείσεις από απόσταση.
(Με πληροφορίες από carandmotor. gr / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επιβεβαίωσε και το Πεντάγωνο! Νέα περίοδος δείχνει να ξεκινά μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ
- Η μπλε πεταλούδα Atlas με τα 229 χρωμοσώματα ανοίγει νέους δρόμους στην κατανόηση της εξέλιξης
- Αυτά τα μέτρα ανέφερε το ΥΠΑΑΤ για τον περιορισμό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
- Tο Taste Atlas τίμησε ξανά την Ελλάδα: Τα δύο παραδοσιακά γλυκά με τυρί στα καλύτερα του κόσμου
- Η Gen Z δίνει πνοή στα vintage και second hand καταστήματα – Η “γρήγορη μόδα” ήρθε και στην Ελλάδα
- «Θέλουμε να αποφύγουμε το lockdown»! Ανησυχία για την κτηνοτροφία και την γεωργία στην Ελλάδα
- Bασίλισσα Καμίλα: Το πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρεί – Ελπίζει να αναρρώσει για την επίσκεψη Τραμπ
- Γκουτέρες: «Παρακολουθούμε τη συστηματική καταστροφή της πόλης της Γάζας»
- Νέες απόκοσμες εικόνες από το Κάλλιο – Αναδύθηκε το βυθισμένο χωριό στη λίμνη Μόρνου
- Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης