Έχουν αναπτυχθεί διάφορες θεωρίες για αυτό το ζήτημα. Μια από τις πιο δημοφιλείς αναφέρει ότι η ζωή είναι γήινο προϊόν και υποδεικνύει τις υποθαλάσσιες «καμινάδες». Τα φρεάτια στον πάτο των ωκεανών οι συνθήκες των οποίων είναι φιλικές στην παρουσία της ζωής.
Μια εξίσου δημοφιλής θεωρία κοιτάζει μακριά από τον πλανήτη μας και κάνει λόγο για μεταφορά στη Γη των δομικών υλικών της ζωής από διαστημικούς βράχους (μετεωρίτες, αστεροειδείς, κομήτες) που έπεσαν στον πλανήτη μας. Οι συνθήκες στον πλανήτη επέτρεψαν σε αυτά τα υλικά να σχηματίσουν τις πρώτες μονοκύτταρες μορφές ζωής εκκινώντας το ταξίδι της εξέλιξης που οδήγησε τελικά στην εμφάνιση του ανθρώπου.
Άλλη θεωρία αναφέρει ότι η ζωή αναπτύχθηκε σε μικρές γούρνες νερού που δημιουργήθηκαν σε ηφαιστειογενείς περιοχές. Πριν από ένα χρόνο μια μελέτη υπέδειξε τις αστραπές και τους κεραυνούς ως παράγοντες που συνέβαλαν στην εμφάνιση της ζωής.
Με δημοσίευση της στην επιθεώρηση «Frontiers» ερευνητική ομάδα αναφέρει τον εντοπισμό ορισμένων από τα δομικά υλικά της ζωής σε ένα μοριακό νέφος σκόνης και αερίων που βρίσκεται στην καρδιά του γαλαξία μας. Οι ερευνητές εντόπισαν νιτρίλια, οργανικές ενώσεις οι οποίες είναι βασικά συστατικά του RNA που μαζί μαζί με το DNA αποτελούν το γενετικό υλικό των οργανισμών.
Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η ανακάλυψη τους υποδεικνύει ότι τα νιτρίλια είναι μια από τις πιο χημικές οικογένειες που αφθονούν στο Σύμπαν γεγονός που ενισχύει τη θεωρία της διαστημικής καταγωγής της Γης. «Με την έρευνα μας δείχνουμε ότι η χημεία που εξελίσσεται στο διαστρικό κενό είναι ικανή να δημιουργεί νιτρίλια τα οποία ενισχύουν το σενάριο της ζωής από το Διάστημα» αναφέρει ο Βίκτορ Ριβίλα, ερευνητής του Κέντρου Αστροβιολογίας του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας της Ισπανίας, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.
(naftemporiki. gr / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Ιράν λέει ότι κατέθεσε “δίκαιη” πρόταση για να αποφευχθεί η εκ νέου επιβολή κυρώσεων
- Αιματηρό περιστατικό στο Ηράκλειο – 32χρονος Πακιστανός επιτέθηκε με δρεπάνι σε ομοεθνή του
- Έκλεψαν σπάνιο αρχαίο βραχιόλι ανεκτίμητης αξίας από μουσείο της Αιγύπτου- Τρεις συλλήψεις
- Αυξάνονται οι κλοπές των αυτοκινήτων σε όλη την Ευρώπη – Απίστευτο αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα
- Ζαχαριάδης: Η ΝΔ, αντί να καλέσει τους γαλάζιους κλέφτες, κάλεσε δύο πεθαμένους να καταθέσουν στην Εξεταστική
- Τι δήλωσε ο Τσιάρας για τις πληρωμές των αγροτών
- Πάτρα: Σημαντική αύξηση των εσόδων κατά 11,85% για τον Οργανισμό Λιμένος το α’ εξάμηνο του 2025
- Ο Τραμπ μπέρδεψε την Αρμενία με την… Αλβανία, video
- Υπ. Μετανάστευσης: Δεν ανεστάλη επ’ αόριστον η έκδοση απορριπτικών αποφάσεων από πλευράς Υπηρεσίας Ασύλου
- Αεροδιακομιδή 50χρονης τετραπληγικής από τη Γερμανία – Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κατερίνης
Κύρια Θέματα

















