Το νομοσχέδιο θα σταλεί τώρα στον πρόεδρο Μπάιντεν για να το επικυρώσει.
Ισχυρό πλήγμα για το λόμπι της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ, καθώς η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε διακομματικό νομοσχέδιο, που έχει ως στόχο να περιοριστούν τα εγκλήματα με τη χρήση πυροβόλων όπλων, για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν 30 χρόνια.
Το νομοσχέδιο αυτό θα σταλεί τώρα στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ώστε να το επικυρώσει με την υπογραφή του.
Το νομοσχέδιο πέρασε από τη Βουλή με ψήφους 234 υπέρ έναντι 193 κατά.
Κανείς Δημοκρατικός δεν το καταψήφισε, ενώ 14 Ρεπουμπλικάνοι το στήριξαν, μια σπάνια ήττα για την αμερικανική οπλοβιομηχανία και το ισχυρό λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής NRA.
Αργά το βράδυ της Πέμπτης η Γερουσία ενέκρινε επίσης το νομοσχέδιο με ψήφους 65 υπέρ έναντι 33 κατά, με 15 Ρεπουμπλικάνους να ψηφίζουν υπέρ – μεταξύ αυτών ήταν και ο ηγέτης της μειοψηφίας, ο Μιτς Μακόνελ.
Το νομοσχέδιο επικεντρώνεται κυρίως στην εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας ανά Πολιτεία που επιτρέπει να αφαιρούνται όπλα από ανθρώπους που κρίνονται επικίνδυνοι για τον εαυτό τους ή την κοινωνία. Προβλέπει επίσης αυστηρότερη επαλήθευση του ποινικού μητρώου και του ψυχολογικού ιστορικού επίδοξων αγοραστών όπλων ηλικίας 18 ως 21 ετών, αυστηρότερη καταστολή των παράνομων πωλήσεων όπλων, καθώς και προγράμματα αφιερωμένα στην ψυχική υγεία.
Η δολοφονία 19 μαθητών και δύο δασκάλων στις 24 Μαΐου στο δημοτικό σχολείο του Ουβάλντε του Τέξας φαίνεται ότι προκάλεσε την αντίδραση μικρής διακομματικής ομάδας γερουσιαστών που οδήγησε στο νομοσχέδιο.
amna/ skai/ photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγκλονιστικοί ισχυρισμοί για την Παγκόσμια Τράπεζα! Γιατί συμβαίνει αυτό;
- «Αν πέσει η Ιερουσαλήμ, θα καεί η Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Μπαχτσελί
- Ισραήλ: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την Υεμένη συνετρίβη στον περίβολο ξενοδοχείου στην Εϊλάτ
- Οι Χριστιανοί στη Συρία γιορτάζουν την ημέρα του Σταυρού – Δείτε βίντεο
- «No Escape From Now»: Το ντοκιμαντέρ για τον Όζι Όσμπορν θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο – Δείτε το συγκινητικό τρέιλερ
- Ιταλία: Πρόταση να δοθεί το όνομα του Τζόρτζιο Αρμάνι στο αεροδρόμιο του νησιού Παντελερία
- Άναυδοι οι αρχαιολόγοι: Βρέθηκαν μούμιες στην Ασία 9.500 χρόνια αρχαιότερες από τις αιγυπτιακές
- Δημοσκόπηση: Χαμός με τον αριθμό κομμάτων που μπαίνουν Βουλή! Πόσοι θα ψήφιζαν πιθανό κόμμα Σαμαρά
- «Ο ήλιος ξυπνάει σιγά σιγά»: Η NASA προειδοποιεί ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα παραμείνει υψηλή
- ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο σε νέα «τροχιά» ενόψει τεχνολογικών και γεωπολιτικών εξελίξεων
Κύρια Θέματα

















