Πολύ ανήσυχος» για την ασφάλεια των αεροσκαφών δυτικής κατασκευής που συνεχίζουν να πετούν στη Ρωσία, παρότι οι αεροπορικές εταιρείες στη χώρα αυτή δεν έχουν πλέον πρόσβαση σε ανταλλακτικά και σωστή συντήρηση, εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασφάλεια της Αεροπορίας (EASA).
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ έχουν λάβει μέτρα για να περιορίσουν την πρόσβαση των αεροπορικών εταιρειών της χώρας στα ανταλλακτικά αεροπλάνων δυτικής κατασκευής εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου.
«Αυτό είναι πολύ ανασφαλές», τόνισε ο Πατρίκ Κι, ο εκτελεστικός διευθυντής της EASA, απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στο περιθώριο εκδήλωσης του κλάδου στην Ουάσινγκτον, επισημαίνοντας ακόμη ότι οι εποπτικοί φορείς δεν έχουν στη διάθεσή τους επαρκή δεδομένα για πολλά από τα αεροσκάφη που εκτελούν πτήσεις στη Ρωσική Ομοσπονδία.
photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Τραμπ συγκεντρώνει ξανά τους «κολοσσούς» της τεχνολογίας – Θέλουν κέντρα AI παντού
- «Αχόρταγο τέρας» – Η Ζαχάροβα είπε κάτι πολύ σημαντικό σε σχέση με την Ουκρανία
- Η «κυρά του Δέλτα» στον Έβρο έκανε το τραπέζι στον Μητσοτάκη με ντολμαδάκια, χέλι και τσίπουρο,vid
- Έγκλημα στη Βοιωτία: Νεκρός 27χρονος Πακιστανός μετά από επίθεση με μαχαίρι – Συνελήφθη ομοεθνής του
- Αρχαίο DNA λύνει το μυστήριο της ταφικής παράδοσης των κρεμαστών φερέτρων στην Κίνα
- Επικίνδυνα παιχνίδια στην Ανατολική Ευρώπη! Στο στόχαστρο και η Λευκορωσία
- Χανιά: Συνελήφθη 32χρονος κατηγορούμενος για ναρκωτικά και όπλα
- Ψηφίστηκε στην Βουλή το Ενιαίο Ψηφιακό Μητρώο παρακολούθησης υποθέσεων διαφθοράς
- Ισπανία: Η Βαρκελώνη διπλασιάζει τον φόρο για τους τουρίστες για να χρηματοδοτήσει τη στέγαση
- Νορβηγία: “Καλή” η κατάσταση της υγείας του βασιλιά Χάραλντ αλλά θα παραμείνει για νοσηλεία στην Τενερίφη









