Παιδιά σε όλο τον κόσμο που έχουν χτυπηθεί από τους γονείς τους είναι πιο πιθανό να γίνουν θύματα σωματικής κακοποίησης στο μέλλον, σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.
Η μελέτη η οποία δημοσιεύθηκε στο Science Direct τον περασμένο μήνα, ανέλυσε τη σχέση μεταξύ του ξυλοδαρμού και της σωματικής κακοποίησης σε 56 χώρες σε 156.000 παιδιά ηλικίας 1-4 ετών.
Ωστόσο, η σωματική κακοποίηση που προκαλούν οι γονείς στα παιδιά τους ποικίλλει λόγω της κουλτούρας της κάθε χώρας. Επίσης, η σχέση μεταξύ ξυλοδαρμού και σωματικής κακοποίησης στο διεθνές πλαίσιο παραμένει υποτιμημένη.
Το πόρισμα της μελέτης
Το τελικό αποτέλεσμα έδειξε ότι από έναν μέσο όρο 100 παιδιών, 63 δεν έχουν χτυπηθεί από τους γονείς τους και δεν κακοποιήθηκαν, πέντε δεν έχουν χτυπηθεί αλλά παρόλα αυτά κακοποιήθηκαν, 25 χτυπήθηκαν αλλά δεν κακοποιήθηκαν, τρία χτυπήθηκαν και κακοποιήθηκαν και τέσσερα δεν θα είχαν κακοποιηθεί αν εξαλειφόταν το χτύπημα.
Συνολικά, η σωματική κακοποίηση μειώθηκε κατά 14% όταν συγκρίθηκαν τα παιδιά που δέρνονταν με εκείνα που δεν είχαν υποστεί αντίστοιχη εμπειρία. Ως εκ τούτου, το χτύπημα συνδέθηκε με υψηλότερες πιθανότητες σωματικής κακοποίησης.
onmed/ photo pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Νίκι Μινάζ ευχαρίστησε τον Τραμπ που έριξε φως στις διώξεις των Χριστιανών στη Νιγηρία
- Τυφώνας Καλμάγκι στο Βιετνάμ: Έμειναν στο νερό 40 ώρες και βγήκαν ζωντανοί – “Ζούμε ένα θαύμα”
- Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το νέο πιλοτικό πρόγραμμα χρηματικών Bραβείων-Υποτροφιών για το 2025
- Ούτε στον χειρότερό τους εφιάλτη αυτό που συμβαίνει
- Γνωρίστηκαν στον Β’ ΠΠ και είναι ακόμη παντρεμένοι – Το γηραιότερο ζευγάρι στον κόσμο σπάει όλα τα ρεκόρ, vid
- Καταιγίδες στα δυτικά και στην Πελοπόννησο – Στο Ψαθί Μεγαλόπολης το μεγαλύτερο ύψος βροχής
- ΕΛΑΣ: Ανακοίνωση σχετικά με τη σύλληψη 13χρονου στου Γκύζη – Ενημερώθηκε άμεσα η μητέρα του
- Ταϊλάνδη-Καμπότζη: Η Μπανγκόκ αναστέλλει τη συμφωνία εκεχειρίας
- Χρ. Κέλλας για ευλογιά αιγοπροβάτων: “Δεν ήταν απόφαση του υπουργείου να μην γίνει εμβολιασμός”
- Συναντήσεις του ΥΜΑΘ Κ. Γκιουλέκα με τις προξένους της Ρουμανίας και της Αλβανίας









