Η ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας
Η πρεσβεία αναφέρει: «Είμαστε εξοργισμένοι από την απόφαση της λετονικής Saeima να αναστείλει μονομερώς το άρθρο 13 της Ρωσο-Λετονικής Διακυβερνητικής Συμφωνίας της 30ης Απριλίου 1994, το οποίο προβλέπει ότι η λετονική πλευρά προστατεύει, συντηρεί και φροντίζει τα μνημεία.
Αυτό το προδοτικό, αδικαιολόγητο βήμα δεν έχει ούτε ηθικούς ούτε νομικούς λόγους και συνιστά κατάφωρη παραβίαση των παγκοσμίως αναγνωρισμένων αρχών και κανόνων του διεθνούς δικαίου, συμπεριλαμβανομένων των διατάξεων της ίδιας αυτής συνθήκης.
Η κατάσταση αυτή δείχνει ξεκάθαρα σε ολόκληρη την υπεύθυνη διεθνή κοινότητα το πραγματικό πρόσωπο της πολιτικής ελίτ της σύγχρονης Λετονίας: κυνισμό, διπλά μέτρα και σταθμά, πλήρη απόρριψη των πολιτισμένων τρόπων επίλυσης διακρατικών ζητημάτων και θρασύτατη περιφρόνηση των θεμελιωδών αρχών του διεθνούς δικαίου. Στη Λετονία, το πρόβλημα του ξεκαθαρίσματος του λογαριασμού με το ίδιο το ιστορικό της παρελθόν είναι μεγάλο».
(φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νατοϊκό φιάσκο! «Ελαττωματικός πύραυλος F-16 και όχι ρωσικό drone κατέστρεψε στέγη σπιτιού», λένε πολωνικά ΜΜΕ
- Ο Σίσι αποκάλεσε το Ισραήλ «εχθρό» – Η πρώτη φορά που Αιγύπτιος πρόεδρος προβαίνει σε τέτοιο χαρακτηρισμό
- Έπος! Αυτό ανακάλυψαν κάτω από τις αναρτήσεις του Ζελένσκι, vid
- Τα «καρφιά» του ΠΑΣΟΚ για την «μεταγραφή» Λοβέρδου στη ΝΔ
- Πυρκαγιά ξέσπασε στην Άνδρο – Προειδοποιητικό μήνυμα του 112
- Αυξήθηκε τον Αύγουστο η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας
- Ένα σατιρικό ( ; ) ΒΙΝΤΕΟ που δείχνει σε τι κατάσταση έχουν φτάσει οι ΗΠΑ
- Πέθανε ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ, είδωλο του Χόλιγουντ
- Συνελήφθη στην Αθήνα καταζητούμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα για διακίνηση ναρκωτικών και ανθρωποκτονία
- Το γλέντι της Εθνικής στον Φέρρη – Το αυτοσχέδιο τραγούδι και οι χοροί! vid