Δείτε βίντεο: Ήρωας επιβάτης προσγείωσε Cessna -«Δεν έχω ιδέα πώς να πετάξω το αεροπλάνο»

Χωρίς να έχει ιδέα από αεροπλάνα, ένας επιβάτης κατάφερε – με τη βοήθεια του πύργου ελέγχου- και προσγείωσε με ασφάλεια ένα μονοκινητήριο Cessna στις ΗΠΑ.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τρίτης στη Φλόριντα και ο πολίτης ανέλαβε τα… ηνία του αεροπλάνου όταν ο πιλότος αντιμετώπισε ιατρικό πρόβλημα.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορία (FAA) που διερευνά το περιστατικό, ανέφερε ότι δύο επιβάτες επέβαιναν στο μονοκινητήριο Cessna 208 όταν ο πιλότος αντιμετώπισε «πιθανό ιατρικό πρόβλημα».
«Έχω μια σοβαρή κατάσταση εδώ. Ο πιλότος μου έχει γίνει ανίκανος να πιλοτάρει και εγώ δεν έχω ιδέα πώς να πετάξω το αεροπλάνο» είπε ο πολίτης μιλώντας στον ασύρματο με τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας.
Ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας ρώτησε τον επιβάτη ποια ήταν η θέση του.
Εκείνος απάντησε: «Δεν έχω ιδέα. Βλέπω την ακτή της Φλόριντα μπροστά μου και δεν έχω ιδέα».
«Προσπαθήστε να ακολουθήσετε την ακτή είτε προς τα βόρεια είτε προς τα νότια», είπε ο ελεγκτής. «Προσπαθούμε να σε εντοπίσουμε».
Μετά από τέσσερα λεπτά, ο επιβάτης ρώτησε: «Με εντοπίσατε; Δεν μπορώ καν να ενεργοποιήσω την οθόνη πλοήγησής μου. Έχει όλες τις πληροφορίες για αυτό. Έχετε καμιά ιδέα για αυτό;»
Ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας εντόπισε το αεροπλάνο, το οποίο βρισκόταν στα ανοιχτά της Μπόκα Ρατόν.
Ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας προχώρησε στην καθοδήγηση του επιβάτη στην κάθοδο, λέγοντας: «Προσπαθήστε να κρατήσετε τα φτερά στο ύψος και δείτε αν μπορείτε να αρχίσετε να κατεβαίνετε για μένα, σπρώξτε τα χειριστήρια προς τα εμπρός και κατεβείτε με πολύ αργό ρυθμό».
Στο βίντεο που εξασφάλισε το CNN, φαίνεται το αεροπλάνο να προσγειώνεται αργά και ομαλά.
Σε ηχητικό, ακούγεται ένας άλλος ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας να λέει σε άλλους πιλότους: «Μόλις είδατε επιβάτες να προσγειώνουν αυτό το αεροπλάνο».
«Είπες ότι οι επιβάτες προσγείωσαν το αεροπλάνο;» ρώτησε ένας πιλότος της American Airlines. “Ω Θεέ μου. Καλή δουλειά.”

iefimerida/ photo vid scr

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί