Το να μεγαλώνετε ένα μικρό παιδί είναι αρκετά δύσκολο και αγχωτικό από μόνο του. Και ναι, ξέρετε ότι οι διακοπές αποτελούν μία ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση για εσάς. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δε θα ταξιδέψετε μαζί τους και δεν θα ζήσετε όμορφες στιγμές που αργότερα θα γίνουν αναμνήσεις για όλη την οικογένεια. Εμείς θα σας δώσουμε κι άλλους 4 λόγους για να σας πείσουμε γιατί το να ταξιδεύετε οικογενειακώς με μικρά παιδιά είναι καλό.
Έχουν χαμηλές προσδοκίες
Τα μικρά παιδιά δεν ξέρουν ακόμα τίποτα, οπότε ενθουσιάζονται με ό,τι κι αν τους δείξετε. Και μπορείτε να κάνετε τις πιο οικονομικές διακοπές. Αν πάτε σε ένα θεματικό πάρκο ή ενυδρείο και τους δείξετε μόνο ένα τμήμα, νομίζουν ότι αυτό είναι όλο και δεν απαιτούν να δουν και τα άλλα. Μπορείτε να ψυχαγωγήσετε πολύ εύκολα ένα τρίχρονο στο αυτοκίνητο και να σας πει πόσο σας αγαπάει χωρίς να κάνετε κάτι ιδιαίτερο για εκείνο.
Τα αδέρφια ανακαλύπτουν… ότι αγαπιούνται
Αν και είναι δύσκολο να φεύγουν από την άνεση και τη σιγουριά του σπιτιού και των παιχνιδιών τους, ενθουσιάζονται με οτιδήποτε νέο και τώρα πρέπει να μοιραστούν το νερό, το φαγητό αλλά και τις κοινές εμπειρίες του ταξιδιού. Ακόμα κι αν μαλώσουν, είναι ένας υπέροχος τρόπος για να έρθουν πιο κοντά.
Κοιμούνται νωρίς
Μπορεί τα μεγάλα παιδιά να είναι σε θέση να κάνουν περισσότερα, αλλά τα μικρά παιδιά κουράζονται πολύ πιο εύκολα και μετά από μία εξαντλητική μέρα (σε μουσείο ή στην παραλία) και ένα χαλαρό μπάνιο, κοιμούνται σαν πουλάκια.
Είναι μαγικό! Τα μικρά παιδιά έχουν σύντομη μνήμη, άρα αυτό σημαίνει ότι ζουν την κάθε στιγμή. Είναι η στιγμή που δημιουργείτε τις πρώτες τους αναμνήσεις, για τις οποίες θα μιλούν με νοσταλγία μετά από χρόνια.
photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τραμπ για Ιράν: Τώρα θέλουν συνομιλίες, τους είπα πως «είναι πολύ αργά για αυτό»
- Δημοσιεύματα θέλουν τον Κριστιάνο Ρονάλντο να έφυγε από τη Σ. Αραβία με ιδιωτικό τζετ
- Πόλεμος στη Μ. Ανατολή: Σύσκεψη στο ΥΠΕΝ για τις τιμές ενέργειας
- Λαχτάρα για επιβάτες αερόστατου στο Τέξας – Έπεσαν πάνω σε κεραία κινητής τηλεφωνίας (Vid)
- Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νετανιάχου και τον πρόεδρο του Λιβάνου είχε ο Κ. Μητσοτάκης
- Συνάντηση Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη για Μ. Ανατολή: «Οποιαδήποτε απειλή κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι απαράδεκτη»
- Οριστική ρήξη του Κατάρ με το Ιράν: «Καταρρίψαμε ιρανικούς πυραύλους»
- Γέννα-ρεκόρ για σκυλίτσα στη Βρετανία – Δεν θα πιστέψετε πόσα κουτάβια γέννησε! (Vid)
- Οι Βρετανοί σχεδιάζουν να στείλουν πολεμικό πλοίο στην Κύπρο για την προστασία της βάσης τους
- Κύπρος: Ζητούν από τους πολίτες να φτιάξουν “προληπτικό” σακίδιο έκτακτης ανάγκης









