2 μέρες μετά μίλησε το ελληνικό ΥΠΕΞ για τη ΒΕΒΗΛΩΣΗ σοβιετικού μνημείου – ΚΟΥΒΕΝΤΑ για το τάγμα ΑΖΟΦ που σφάζει ρωσόφωνους!

Χλιαρή ανακοίνωση...

Φαίνεται πως το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει…αστραπιαία αντανακλαστικά μόνο όταν πρόκειται να κατηγορήσει τους Ρώσους για εγκλήματα πολέμου!

Έπρεπε να περιμένουμε δύο 24ωρα προκειμένου να υπάρξει η πρώτη επίσημη ανακοίνωση από την ελληνική κυβέρνηση για τον αποτρόπαιο βανδαλισμό του ιστορικού μνημείου των Σοβιετικών πεσόντων στην Καλλιθέα.

Θυμίζουμε πως το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα το έφερε στη δημοσιότητα, αναρτήθηκαν οι παρακάτω αλγεινές εικόνες:

Οι υμνητές (;) των νεοναζιστικών ταγμάτων που σφάζουν Ρωσόφωνους και Έλληνες στην Ουκρανία έγραψαν με κίτρινη μπογιά πάνω στο μνημείο τα αρχικά του τάγματος Αζόφ, ζωγραφίζοντας παράλληλα σβάστικες.

Παρά όμως την “έκρηξη” της ρωσικής πρεσβείς, ήρθε σήμερα ΔΕΥΤΕΡΑ η παρακάτω λιτή ανακοίνωση από το ελληνικό ΥΠΕΞ:

«Καταδικάζουμε την βεβήλωση μνημείου αφιερωμένου στη μνήμη τριών Σοβιετικών στρατιωτών, οι οποίοι εκτελέσθηκαν από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής το καλοκαίρι του 1944.

Η Ελλάδα, χώρα που υπέφερε από την ναζιστική κατοχή, έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στην προστασία της μνήμης των θυμάτων του ναζισμού και καταδικάζει κάθε χρήση συμβόλων αυτής της σκοτεινής περιόδου της ιστορίας».

(φωτο:facebook,intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί