Ουκρανία: Τι σημαίνει το μυστηριώδες γράμμα «Ζ» στα ρωσικά τανκς και στρατιωτικά οχήματα

Μία φαινομενικά ασήμαντη λεπτομέρεια στα ρωσικά στρατιωτικά οχήματα που συρρέουν στα σύνορα με την Ουκρανία απασχολεί τις τελευταίες ώρες πολλά μέσα ενημέρωσης στη Δύση, την ώρα που το θερμόμετρο της έντασης ανεβαίνει επικίνδυνα.

Την ώρα που συνεχίζεται ο διπλωματικός μαραθώνιος για την αποτροπή μίας γενικευμένης σύρραξης στην Ουκρανία, μια ομάδα ερευνητών δημοσιογράφων και στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων επικεντρώνεται σε ένα δυσοίωνο «Ζ» που έχει αρχίσει να εμφανίζεται στα ρωσικά στρατιωτικά οχήματα που κατευθύνονται προς την Ουκρανία.

Ρωσικά τανκς, οχήματα ανεφοδιασμού και εκτοξευτές πυραύλων φέρουν ένα μεγάλο «Ζ», μέσα σε ένα μεγάλο τετράγωνο και ο ερευνητής δημοσιογράφος, Άρικ Τόλερ, ήταν μεταξύ των πρώτων που ανέφερε το «μυστήριο» λέγοντας μάλιστα ότι η υπηρεσία του «παρακολουθούσε αυτά τα πράγματα ασταμάτητα για οκτώ χρόνια», αλλά δεν είχε δει τότε σύμβολο σαν αυτό.

Μια σειρά τώρα, από εικασίες έχουν κάνει την εμφάνισή τους με τους ειδικούς να προσπαθούν να τα «μεταφράσουν». Στρατιωτική πηγή με έδρα το Κίεβο είπε χθες στη Sun: «Θα υποδηλώνει ότι οι τελικές προετοιμασίες έχουν ολοκληρωθεί».

Πρόσθεσε κιόλας το λογικό: «Είναι ζωτικής σημασίας να μπορεί να διακριθεί οποιαδήποτε επιτιθέμενη δύναμη, ιδιαίτερα από τον αέρα, όπου οι ρωσικές δυνάμεις θα έχουν τον απόλυτο έλεγχο. Οι Ουκρανοί έχουν παρόμοια άρματα μάχης και οχήματα και θα θέλουν να μειώσουν τον κίνδυνο φίλων πυρών».

Ωστόσο, άλλες θεωρίες προσπαθούν να δώσουν μια εξήγηση σε λογικά πλαίσια. Ο Ντέιβιντ Κίμε, πρώην στρατιώτης, αστυνομικός και αξιωματικός πληροφοριών, ανέφερε – έχοντας ενημέρωση, όπως είπε, από μισθοφόρους ρωσικής παραστρατιωτικής οργάνωσης- ότι το «Ζ» σημαίνει «Ζελένσκι». Το όνομα του σημερινού Προέδρου της Ουκρανίας.

Το «Z», μπορεί να σημαίνει το «σημείο χωρίς επιστροφή», σύμφωνα με τους International Business Times, ενώ ο Ρώσος εμπειρογνώμονας αμυντικής πολιτικής Ρομπ Λι, ανέφερε στο Twitter: «Φαίνεται ότι οι ρωσικές δυνάμεις κοντά στα σύνορα ζωγραφίζουν δείκτες, σε αυτήν την περίπτωση «Ζ», στα οχήματα τους για να εντοπίσουν από διαφορετικές ομάδες εργασίας ή κλιμάκια».

Τελικά, όλες οι θεωρίες συνεχίζουν να είναι ακριβώς αυτό… Θεωρίες, καθώς δεν υπάρχουν οριστικές αποδείξεις για το τι σημαίνει το «Ζ».

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος, photo twitter

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί