Να χαλάσουν το ήρεμο κλίμα των τελευταίων ωρών με την είσοδο των ρωσικών ειρηνευτικών στρατευμάτων επιχειρούν οι “θερμόαιμο” υποστηριχτές της νεοναζιστικής κυβέρνησης του Κιέβου.
Το απόγευμα της Τρίτης, καταγράφηκαν νέες εκρήξεις καταγράφηκαν στο κέντρο του Ντονέτσκ ενώ ένας στρατιώτης στο Λουγκάνσκ έχασε τη ζωή του μετά από ουκρανικούς βομβαρδισμούς.
Η προέλευση των εκρήξεων δεν ήταν ξεκάθαρη, όμως διπλωματική πηγή είπε νωρίτερα στο Reuters ότι οι βομβαρδισμοί είχαν ξαναρχίσει στην γραμμή επαφής μεταξύ των Ουκρανών στρατιωτών και των αυτονομιστικών δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία.
Η είδηση κάνει τον γύρω των ειδησεογραφικών πρακτορείων και υπάρχουν φόβοι για γενικότερη κλιμάκωση ανάμεσα στους ρωσόφωνους αυτονομιστές, τους Ουκρανούς στρατιώτες και (πλέον) τα ρωσικά στρατεύματα που μπαίνουν στο Ντονμπάς.

Νωρίτερα η Μόσχα ξεκαθάρισε πως οι αναγνωρισμένες ανεξάρτητες περιοχές θα αφορούν αποκλειστικά και μόνο σημεία τα οποία ελέγχουν οι ρωσόφωνοι αυτονομιστές.
Ρωσία: «Δεν στέλνουμε προς το παρόν στρατεύματα σε Ντονέτσκ και Λουχάνσκ»
Η Ρωσία δεν σχεδιάζει να στείλει στρατεύματα στην ανατολική Ουκρανία «προς το παρόν», αλλά θα το κάνει σε περίπτωση «απειλής», δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών την Τρίτη, αφότου το κοινοβούλιο της Μόσχας επικύρωσε «συμφωνίες συνεργασίας» με τις δυο αυτονομιστικές δημοκρατίες της Ουκρανίας.
Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αντρέι Ρουντένκο είπε ότι οι συμφωνίες με Ντονέτσκ και Λουχάνσκ περιλαμβάνουν την παροχή «στρατιωτικής βοήθειας», αλλά πρόσθεσε ότι θα πρέπει να αποφευχθεί η «σπέκουλα» για την ανάπτυξη στρατευμάτων.
«Προς το παρόν, κανείς δεν σχεδιάζει να στείλει κάτι πουθενά. Εάν υπάρχει απειλή, τότε θα παράσχουμε βοήθεια σύμφωνα με τις κυρωμένες συνθήκες».
(φωτο:unsplash)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αστεροσκοπείο Αθηνών: Ο χειμώνας του 2025-2026 ήταν ο 3ος βροχερότερος και ο 2ος θερμότερος στην Αθήνα
- Το αμερικανικό Πεντάγωνο αναμένεται να διατάξει την αποστολή 3.000 στρατιωτών στη Μέση Ανατολή
- Σε τι φέρεται να συμφώνησε το Ιράν – Τραμπ: Οι ΗΠΑ συνομιλούν με τους «κατάλληλους ανθρώπους»
- Κι όμως είναι αληθινά! Σπάνια ανθισμένα δέντρα δημιουργούν ένα εξωπραγματικό τοπίο, Vid
- ΗΠΑ: Δεν έχει ληφθεί ακόμη “καμία απόφαση” για το πώς θα ξαναρχίσουν οι πυρηνικές δοκιμές που διέταξε ο Τραμπ
- Ουκρανικά drones επιτέθηκαν στην ρωσική περιφέρεια Κουρσκ
- Επαγρύπνηση από τις τράπεζες ζήτησε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
- Το Πολιτικό Γραφείο της Νέας Αριστεράς για την παραίτηση Χαρίτση – Μεταβατικός πρόεδρος ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης
- Ευρήματα-σοκ σε πείραμα με συνεχιζόμενες κλωνοποιήσεις ποντικιών στην Ιαπωνία – Σε ποια γενιά δεν επέζησε ούτε ένα
- Κλοπιμαία μεγάλης αξίας εντοπίστηκαν σε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης









