Αναθεώρηση του χρόνου πτήσεων των μαχητικών F-35 από τους Αυστραλούς

Η Αυστραλία είναι ένα από τα κράτη που είχε εισέλθει στην κοινοπραξία για το μαχητικό F-35 από την αρχή του προγράμματος σχεδόν,

συμμετέχοντας σε αυτό με σκοπό να αποκτήσει ένα νέο μαχητικό αεροσκάφος με δυνατότητες ανώτερες των ήδη τότε υπαρχόντων μαχητικών.

Η Αυστραλία μάλιστα χρησιμοποιεί αρκετά τα εν λόγω μαχητικά τόσο σε ασκήσεις στον Ειρηνικό όσο και σε διασυμμαχικές αποστολές που έχουν ως στόχο την εξάσκηση εναντίον της Κίνας.

Επομένως, οι Αυστραλοί πετάνε συνεχώς τα δικά τους F-35, 44+ τον αριθμό (συνολικά 72 μαχητικά είναι η παραγγελία) και διαπιστώνουν ότι έχουν βγεί αρκετά εκτός προϋπολογισμού όσον αφορά την υποστήριξη των εν λόγω μαχητικών αεροσκαφών.

Οι Αυστραλοί αναφέρουν εκτόξευση του κόστους χρήσης του μαχητικού και αρκετά χαμηλές διαθεσιμότητες καθώς τα μαχητικά υπόκεινται βλάβες οι οποίες όχι μόνο είναι κοστοβόρες να επισκευαστούν αλλά, χρειάζεται και αρκετός χρόνος για την επισκευή τους.

Οι Αυστραλοί αναφέρουν ότι πολλές βλάβες σχετίζονται με τον κινητήρα του μαχητικού ενώ αρκετές άλλες στα ηλεκτρονικά συστήματα και το λογισμικό με αποτέλεσμα ο χρόνος καθήλωσης στη δεύτερη περίπτωση να είναι μεγαλύτερος του σύνηθους.

Η απόφαση στην οποία κατέληξαν, για να συμμαζέψουν κάπως το κόστος των τόσων βλαβών που εμφανίζουν τα αυστραλέζικα F-35 είναι να μειωθούν αρκετά οι ώρες πτήσεις τους εν συγκρίσει με αυτές που πραγματοποιούνται σήμερα.

Εν αντιθέσει, χώρες που πρόσφατα επέλεξαν το μαχητικό αυτό ως νέο μαχητικό τους αεροσκάφος, ανέφεραν στα κριτήρια επιλογής του μαχητικού το κόστος χρήσης τους το οποίο θεώρησαν σχετικά χαμηλό έναντι των μαχητικών του ανταγωνισμού υπολογίζοντας όμως.. λιγότερες ώρες πτήσεις από το σύνηθες, τουλάχιστον έτσι άφησαν να γίνει γνωστό όπως στην περίπτωση της Ελβετίας η οποία θέλει τα μαχητικά αυτά απλά για air policing.

(ΦΩΤΟ:unsplash)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί