στη θέση του παραιτηθέντος Σπήλιου Λιβανού. Η ορκωμοσία του νέου υπουργού ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα γίνει στις 13:30.
Το βιογραφικό του Γιώργου Γεωργαντά:
Ο Γεώργιος Γεωργαντάς είναι από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι σήμερα Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για Θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών και βουλευτής Νομού Κιλκίς. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και από το 1992 ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου.
Εξελέγη βουλευτής τον Μάιο του 2012, ενώ επανεξελέγη τον Ιούνιο του ίδιου έτους καθώς και στις εκλογικές αναμετρήσεις του Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου 2015 και του Ιουλίου 2019. Από τον Φεβρουάριο του 2016 έως τον Ιούλιο του 2019 ήταν τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ, έπειτα από απόφαση του προέδρου, Κυριάκου Μητσοτάκη. Τον Νοέμβριο του 2014, με απόφαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ανέλαβε υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Διά Βίου Μάθησης. Προηγουμένως, ο Γιώργος Γεωργαντάς διετέλεσε πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς και πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κιλκίς.
Ο κ. Γεωργαντάς έχει ενεργή κοινοβουλευτική παρουσία, έχοντας μετάσχει σε διάφορες Επιτροπές της Βουλής, όπως τη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.
Είναι παντρεμένος με την Ευθυμία Κολιούσκα και πατέρας δύο παιδιών.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΟΗΕ: Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός εργάζεται για έναν μηχανισμό ασφαλούς διέλευσης από τα Στενά του Ορμούζ
- «Παταγώδης αποτυχία»: Σε πολύ δύσκολη θέση ο Νετανιάχου λόγω Ιράν
- Σαλβίνι: «Πρέπει να αποφασιστεί μερική αναστολή του Σύμφωνου Σταθερότητας»
- Το Κρεμλίνο χαιρέτησε την κατάπαυση του πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
- Αποκαταστάθηκε η σιδηροδρομική κυκλοφορία στο τμήμα Σίνδος – Θεσσαλονίκη
- «Βόμβα» από Ρωσία: Έχουν «ξεκινήσει μυστικές συζητήσεις» στην ΕΕ για την δημιουργία πυρηνικών όπλων
- Τοποθετούνται γιατροί οπλίτες θητείας στο Περιφερειακό Ιατρείο Αγίας Ρουμέλης και στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Φούρνων
- Σύμβαση για έργα ενεργειακής αναβάθμισης στρατοπέδων υπογράφει σήμερα ο Ν. Δένδιας
- Ν. Ανδρουλάκης από Βαρβάκειο αγορά: Η κυβέρνηση δεν δίνει λύσεις στα προβλήματα του ελληνικού λαού
- Κ. Τσουκαλάς: Ο πρωθυπουργός θυμίζει αθλητή που πιάστηκε ντοπαρισμένος









