Καθυστέρηση στις παραδόσεις των νέων F-16

Παρά το σταμάτημα της γραμμής παραγωγής των μαχητικών F-16 στο τέλος της δεκαετίας του 2000 από τη Lockheed Martin, η εταιρεία προχώρησε στην επανέναρξη αυτής λόγω της προώθησης της νέας έκδοσης του πολυπληθούς αυτού σύγχρονου μαχητικού αεροσκάφους αφού υπήρξε ενδιαφέρον για αγορά του από διάφορες χώρες.

Συνολικά η εταιρεία έχει αναλάβει παραγγελίες που αντιστοιχούν σε σύνολο 128 νέων μαχητικών αεροσκαφών της έκδοσης Block 70 με τις χώρες που τα έχουν παραγγείλει να είναι οι Ταϊβάν, Μαρόκο, Μπαχρέιν, Σλοβακία και Βουλγαρία με την Ταϊβάν να έχει παραγγείλει τα περισσότερα (66).

Ωστόσο, η εταιρεία αναφέρει ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα με αποτέλεσμα το ήδη υπάρχον χρονοδιάγραμμα παραδόσεων ανά χώρα να μην μπορεί να τηρηθεί με αποτέλεσμα καθυστερήσεις στις παραδόσεις των νέων μαχητικών αεροσκαφών με τις καθυστερήσεις να μετρούν ήδη 1-2 χρόνια για όλους τους πελάτες.

Το πρόβλημα για κάποιες χώρες μάλιστα προβλέπεται να ενταθεί καθώς η Αμερικανική Κυβέρνηση επιθυμεί να δοθεί άμεση προτεραιότητα στις παραδόσεις των μαχητικών αεροσκαφών που προορίζονται για την Ταϊβάν. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα χώρες όπως η Βουλγαρία να παραλάβουν τα νέα μαχητικά τους αεροσκάφη κατά πολύ αργότερα του προγραμματισμένου με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσφορία για αυτή την απόφαση από τις ΗΠΑ στις τάξεις των υπολοίπων χωρών οι οποίες έχουν προκαταβάλει και χρήματα για τις αγορές των δικών τους  μαχητικών αεροσκαφών.

Η Lockheed Martin αναφέρει ότι τα προβλήματα με την εφοδιαστική αλυσίδα  γίνεται προσπάθεια να επιλυθούν αλλά μέχρι τώρα οι προσπάθειες αυτές δεν έχουν αποδώσει και δεν αναμένεται να αποδώσουν στο εγγύς μέλλον ενώ οι καθυστερήσεις μπορεί να καθυστερήσουν επιπλέον.

(photo: video screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί