Η συνάντηση ξεκίνησε στις 08:55 (τοπική ώρα, 09:55 ώρα Ελλάδας) μεταξύ των υφυπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ρωσίας –Γουέντι Σέρμαν και Σεργκέι Ριαμποκόφ–, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Αυτή είναι η τρίτη συνάντηση μεταξύ των δύο υφυπουργών στη Γενεύη μετά τις συνομιλίες κορυφής που είχαν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Αμερικανός ομόλογός του Τζο Μπάιντεν τον Ιούνιο του 2021 στην ίδια πόλη.
Η Σέρμαν και ο Ριαμπκοφ συναντήθηκαν πρώτη φορά στις 28 Ιουλίου στη μόνιμη αντιπροσωπεία των ΗΠΑ και στη συνέχεια στις 30 Σεπτεμβρίου στη ρωσική.
“Η συζήτηση ήταν δύσκολη, αλλά πρακτική. Ασχοληθήκαμε αμέσως με το ζήτημα των επικείμενων συνομιλιών. Πιστεύω ότι αύριο δεν θα σπαταλήσουμε χρόνο. Δεν χάνω ποτέ την αισιοδοξία μου, πάντα με οδηγεί”, επεσήμανε χθες Κυριακή ο Ριαμπκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, έπειτα από ένα δείπνο εργασίας δύο ωρών που είχε με την Αμερικανίδα υφυπουργό.
Συνεντεύξεις Τύπου είναι προγραμματισμένες για αργά το απόγευμα.
Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος ΝΑΤΟ-Ρωσίας στις Βρυξέλλες και την επομένη η σύνοδος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, προκειμένου στις συνομιλίες να συμμετάσχουν οι Ευρωπαίοι που ανησυχούν για το ενδεχόμενο να περιθωριοποιηθούν.
Οι Δυτικοί και το Κίεβο κατηγορούν τη Ρωσία ότι έχει συγκεντρώσει σχεδόν 100.000 στρατιώτες στα σύνορα με την Ουκρανία, ενόψει μιας ενδεχόμενης εισβολής της χώρα και έχουν απειλήσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν με “μαζικές” κυρώσεις άνευ προηγουμένου, αν επιτεθεί ξανά στη γειτονική χώρα.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Ισραήλ ενέκρινε αμφιλεγόμενο νόμο για θανατική ποινή σε «τρομοκράτες»
- Γ. Στουρνάρας: Δυσκολότερη η διαχείριση αυτής της κρίσης από εκείνη του 2021-22
- Πραγματική «influencer»: Γιαγιά 103 ετών δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει να δουλεύει καθημερινά! (BINTEO)
- Ο Λευκός Οίκος ισχυρίζεται πως οι συνομιλίες με το Ιράν προχωρούν
- Άρχισε η βεβαίωση κλήσεων από τις κάμερες Τεχνητής Νοημοσύνης
- Απίστευτος εφιάλτης για γυναίκα στη Φλόριντα: Πώς ένα παγωτό άλλαξε για πάντα τη ζωή της
- Ενεργειακή κρίση: Οι δρόμοι οδηγούν στον Πούτιν – Αυτή η χώρα το έχει καταλάβει
- «Οδοντωτός»: Το ΤΕΕ αναλαμβάνει τη μελέτη για την επαναλειτουργία του
- Ελκυστικά κίνητρα για να πάνε γιατροί στα νησιά της 2ης ΥΠΕ – Τι προβλέπεται για στέγαση, σίτιση και μετακίνηση
- Επαναπατρισμό του 80% των Σύρων που ζουν στη Γερμανία ζήτησε ο Μερτς από τον πρόεδρο της Συρίας









