«Είμαστε αποφασισμένοι να εγγυηθούμε την ελευθερία της ναυσιπλοΐας στη Νότια Σινική Θάλασσα, όπου οι επιθετικές ενέργειες του Πεκίνου απειλούν εμπορικές ανταλλαγές αξίας 3 και πλέον τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε ετήσια βάση», τόνισε ο κ. Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, που εκφώνησε στο Πανεπιστήμιο της Ινδονησίας.
Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ θα προωθήσουν τον στόχο τους η περιφέρεια Ινδικού-Ειρηνικού να παραμείνει «ελεύθερη και ανοικτή» και θα βαθύνουν τις συμμαχίες τους με την Ιαπωνία, την Αυστραλία, την Ταϊλάνδη και τις Φιλιππίνες. Τόνισε πως είναι προς το συμφέρον όλων στην περιοχή να αποφευχθούν οι εξαναγκασμοί και οι εκφοβισμοί, κάνοντας άλλη μια έμμεση αναφορά στην Κίνα.
Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαβεβαίωσε ακόμη, μεταξύ άλλων, ότι η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί της θα πιέσουν τη στρατιωτική χούντα στη Μιανμάρ να βάλει τέλος στη βία, να αφήσει ελεύθερους τους πολιτικούς κρατούμενους και να επιτρέψει την αποκατάσταση της δημοκρατίας.
(photo: unsplash)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τρεις νεκροί σε νέο πλήγμα των ΗΠΑ εναντίον ταχύπλοου που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά στην Καραϊβική, vid
- Νέο συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ από τη σύγκρουση δύο αμερικανικών πολεμικών πλοίων
- Ιάπωνες προσπαθούν χωρίς αποτέλεσμα…να προφέρουν τη λέξη «refrigerator»! ΒΙΝΤΕΟ
- Κίνα: Δεν είμαστε αντίπαλοι με την Ε.Ε.
- Το καλύτερο curling το έκαναν…δύο Ιταλίδες γιαγιάδες! Επικό βίντεο
- Ετοιμάζονται για το τρίτο «Shutdown» μέσα σε μόλις ένα χρόνο οι ΗΠΑ
- Παρίσι: Αστυνομικοί πυροβόλησαν άνδρα που τους απείλησε με μαχαίρι στην Αψίδα του Θριάμβου
- Viral βίντεο: Σουηδός κατηγορεί τον Καναδό αντίπαλο ότι “κλέβει” στο curling
- Πότε κάνουν πρεμιέρα οι φορολογικές δηλώσεις – Ποιά SOS σημεία πρέπει να προσέξετε
- Πολύτιμα για τη Χίο τα «δάκρυα» του μαστιχόδεντρου
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΔΕΝΔΙΑΣ
ΗΠΑ
ΓΕΦΥΡΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΚΑΙΡΟΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ









