Σύμφωνα μάλιστα με τον Ρώσο πρόεδρο, τα συγκεκριμένα υπερόπλα που θα εμφανίσει η Μόσχα στο εγγύς μέλλον, αποτελούν την απάντηση της Μόσχας στο ΝΑΤΟ.
Συγκεκριμένα, μιλώντας σε ειδικούς, υποστήριξε πως η ανάπτυξη υπερηχητικών πυραύλων είναι η «απαραίτητη απάντηση στις ενέργειες της Δύσης».
«Έχουμε πραγματοποιήσει δοκιμές με επιτυχία και από την αρχή του έτους θα οπλιστούμε με νέους υπερηχητικούς πυραύλους ταχύτητας 9 mach που θα έχουν βάση τη θάλασσα», είπε ο Πούτιν, σημειώνοντας πως η ανάπτυξή τους αποτελεί «απάντηση στις ενέργειες του ΝΑΤΟ που αποτελούν απειλή» για τη Ρωσία.
«Τα πράγματα έχουν φτάσει στο σημείο που συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας αναπτύσσονται στην Πολωνία και τη Ρουμανία και οι εκτοξευτές που βρίσκονται εκεί, τύπου Mk-41, μπορούν επίσης να εξοπλιστούν με συστήματα Tomahawk. Αλλά αυτό δημιουργεί επίσης απειλές για εμάς. Αυτό είναι το προφανές γεγονός. Παρά τις εκκλήσεις μας να μην το κάνουν, τι συνέβη; Αυτό που βλέπουμε τώρα. Ως απάντηση, αναγκαστήκαμε, θέλω να το τονίσω αυτό, αναγκαστήκαμε να αρχίσουμε να αναπτύσσουμε υπερηχητικά όπλα. Αυτή είναι η απάντησή μας», πρόσθεσε.
Υπενθυμίζεται ότι ο Πούτιν έχει αποκαλύψει πως κοντά στην ολοκλήρωσή τους βρίσκονται και οι δοκιμές των υπερηχητικών πυραύλων Zircon.
(Sputniknews)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Eυλογιά των αιγοπροβάτων: Παρατείνονται έως τις 15/4 τα προληπτικά μέτρα στην Κρήτη
- Η Τουρκία συνεχίζει τις συνομιλίες για να σταματήσει η κλιμάκωση του πολέμου με το Ιράν
- Πιάστηκε συμμορία που έκλεβε από καταστήματα ηλεκτρονικών – Πώς δρούσε
- ΗΠΑ/Ιαπωνία – Κίνα: Ένα καθόλου ευχάριστο σενάριο
- Τις πρώτες εντυπωσιακές εικόνες της Γης από την αποστολή Artemis II δημοσίευσε η NASA
- Βουλή: Την Πέμπτη του Πάσχα η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για το κράτος δικαίου
- Μέση Ανατολή: Σε αδιέξοδο κατέληξε η μεσολάβηση του Πακιστάν και άλλων χωρών, σύμφωνα με δημοσίευμα
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 7 του Τραμ
- Γ. Παναγόπουλος: Παρείχα κάθε στοιχείο – Ως πρόεδρος της ΓΣΕΕ συνεχίζω να κάνω τη δουλειά μου
- Οδηγίες για την Ασφάλεια των Τροφίμων στο Πασχαλινό Τραπέζι – Δείτε αναλυτικά









