Εξελίξεις με τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών ΜΕΚΟ 200

Το πρόγραμμα των φρεγατών ΤΟΥ Πολεμικού Ναυτικού μπορεί να έχει πάρει το δρόμο του μετά την υπογραφή του Συμφώνου κατανόησης (MoU) μεταξύ Ελλάδας – Γαλλίας για την αγορά των φρεγατών Belh@ra, αλλά υπάρχουν πολλά ζητήματα ακόμα τα οποία δεν έχουν λυθεί. Παρ’ ότι για παράδειγμα είχε λεχθεί από το Παρίσι ότι η Ελλάδα εκτός των […]

Το πρόγραμμα των φρεγατών ΤΟΥ Πολεμικού Ναυτικού μπορεί να έχει πάρει το δρόμο του μετά την υπογραφή του Συμφώνου κατανόησης (MoU) μεταξύ Ελλάδας – Γαλλίας για την αγορά των φρεγατών Belh@ra, αλλά υπάρχουν πολλά ζητήματα ακόμα τα οποία δεν έχουν λυθεί.

Παρ’ ότι για παράδειγμα είχε λεχθεί από το Παρίσι ότι η Ελλάδα εκτός των φρεγατών Belh@ra θα προμηθευτεί και αριθμό κορβετών Gowind, αυτό φαίνεται να είναι υπό διαπραγμάτευση ακόμα ενώ η θέση των Γάλλων φέρεται τελευταία ως επφσιφαλής για τις κορβέτες και υπάρχουν και άλλοι μνηστήρες με τα ναυπηγεία Ελευσίνας να βρίσκονται κάπου εντός της όλης εξίσωσης.

Το πρόγραμμα κορβετών συμπαρασύρει και το σοβαρό ζήτημα των ΜΕΚΟ καθώς πρέπει να αποφασιστεί τι εκσυγχρονισμός θα τους γίνει και σε πόσες από τις ΜΕΚΟ, αφού τα κονδύλια που θα περισσέψουν από τα άλλα δύο προγράμματα είναι να διατεθούν σε αυτές. Το σενάριο που αναφερόταβ μέχρι τώρα ήταν ότι θα εκσυγχρονιζονταν οι δύο νεότερες ΜΕΚΟ 200, μία θα αποσυρόταν και ακόμα μία θα παρέμενε ως εφεδρεία και εκπαιδευτικό πλοίο για τις ανάγκες του Στόλου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, οι Αμερικανοί εμφανίζονται ως κύριοι διεκδικητές του προγράμματος του εκσυγχρονισμού των ΜΕΚΟ 200 προσφέροντας πακέτο αναβάθμισης. Προφανώς οι Αμερικανοί προσπαθούν να καλύψουν μέρος τουλάχιστον της χασούρα που είχαν εφόσον η HF2 δεν επιλέχθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό ( ευτυχώς) και θα επιχειρήσουν να κερδίσουν κάτι από τις ΜΕΚΟ έστω πασάροντας ως συνήθως και το ζήτημα των ναυπηγείων Ελευσίνας, έργο που έχουμε ξαναδεί να παίζεται πολλάκις τα τελευταία 2 έτη. Το πλήρες πρόγραμμα εκσυγχρονισμού που πρότειναν οι ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του τύποις διαγωνισμού για τις φρεγάτες άγγιζε το 1 δις για σκάφη που κοντεύουν τα 30 χρόνια υπηρεσίας. Η αρχική πρόβλεψη ήθελε εκσυγχρονισμό των σκαφών με περίπου 400 εκ.ευρώ πίστωση.

Το ότι βρισκόμαστε ακόμα μία φορά μπροστά σε έναν πιθανό κατακερματιαμό ενός προγράμματος για να.. μείνουν όλοι ευχαριστημένοι είναι απόρροια των προσπαθειών της Κυβέρνησής προς αυτή την απόλυτα λανθασμένη κατεύθυνση η οποία δημιουργεί μόνο αρνητικά και ουδέν θετικό. Καλό είναι οι ιθύνοντες να το ξανά σκεφτούν καλύτερα το όλο ζήτημα.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί