Προμήθεια νέων αντιπλοϊκών πυραύλων Exocet για το Πολεμικό Ναυτικό

Αντιπροσωπεία της γαλλικής MBDA, κατασκευάστριας εταιρείας των γνωστών αντιπλοϊκών πυραύλων Exocet που χρησιμοποιεί το Πολεμικό Ναυτικό από τα μέσα της δεκαετίας του 70’, ήρθαν στην Αθήνα για τις τελικές διαπραγματεύσεις με τους επιτελείς του Πολεμικού Ναυτικού για την προμήθεια επιπλέον πυραύλων του τύπου. Το πρόγραμμα που θα τρέξει το Πολεμικό Ναυτικό αφορά την αγορά των […]

Αντιπροσωπεία της γαλλικής MBDA, κατασκευάστριας εταιρείας των γνωστών αντιπλοϊκών πυραύλων Exocet που χρησιμοποιεί το Πολεμικό Ναυτικό από τα μέσα της δεκαετίας του 70’, ήρθαν στην Αθήνα για τις τελικές διαπραγματεύσεις με τους επιτελείς του Πολεμικού Ναυτικού για την προμήθεια επιπλέον πυραύλων του τύπου.

Το πρόγραμμα που θα τρέξει το Πολεμικό Ναυτικό αφορά την αγορά των πυραύλων που θα εξοπλίσουν τις τελευταίες πυραυλάκατους του Πολεμικού Ναυτικού, τις Νο 6 και Νο 7 κλάσης Super Vita από τις οποίες η πρώτη εκτελεί ήδη δοκιμές θαλάσσης και η δεύτερη ολοκληρώνεται η ναυπήγησή της. Κάθε πλοίο φέρει συνολικά 2Χ4 εκτοξευτές αντιπλοϊκών πυραύλων, συνολικά δηλαδή 8 Exocet MM-40 Block III.

Το κόστος του προγράμματος είναι 33 εκ. ευρώ για την προμήθεια αυτή η οποία χοντρικά θα αποδώσει 16 τουλάχιστον πυραύλους και ανταλλακτικά για αυτούς ενώ άγνωστο είναι αν προβλέπονται επιπλέον πύραυλοι. Το πρόγραμμα θεωρείται μείζων αφού τα πλοία αυτά με 8 αντιπλοϊκούς πυραύλους της ποιότητας που έχουν οι Exocet, κρίνονται ως υπερπολύτιμα για το Αιγαίο αφού ο όγκος πυρός τους σε αντιπλοϊκά είναι ισάξιος φρεγάτας ενώ μπορούν να βάλλουν τους πυραύλους αυτούς από θέσεις κάλυψης αιφνιδιαστικά κατά εχθρικών πλοίων σε απόσταση έως και 180 χλμ. .

Εκτός της προμήθειας των επιπλέον πυραύλων  για τον εξοπλισμό των νέων πυραυλάκατων του Πολεμικού Ναυτικού, Η ΜBDA φέρεται να έχει προτείνει στο Πολεμικό Ναυτικό τον εκσυγχρονισμό των παλαιότερων εκδόσεων των πυραύλων Exocet  που διαθέτει, τόσο στις ναυτικές μονάδες του όσο και στις επάκτιες συστοιχίες που διαθέτει.

https://www.el.gr/war/ellas/voli-vlimaton-exocet-vinteo/

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί