Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές του νέου ελικοπτέρου έρευνας και διάσωσης της USAF

Ο τελευταίος γύρος δοκιμών για το νέο ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης της USAF τύπου ΗΗ-60W Jolly Green II, ολοκληρώθηκε και το πρόγραμμα προχωρά ένα ακόμα βήμα προς την επιχειρησιακή αξιοποίηση του νέου αυτού ελικοπτέρου. Το ελικόπτερο διαθέτει ως οπλισμό ένα πολυβόλο των 7.62 χιλ τύπου Gatling με ρυθμό βολών ανά λεπτό (β.α.λ.) που αγγίζει τις 3.000, ένα βαρύ πολυβόλο των 0.50  με […]

Ο τελευταίος γύρος δοκιμών για το νέο ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης της USAF τύπου ΗΗ-60W Jolly Green II, ολοκληρώθηκε και το πρόγραμμα προχωρά ένα ακόμα βήμα προς την επιχειρησιακή αξιοποίηση του νέου αυτού ελικοπτέρου.

Το ελικόπτερο διαθέτει ως οπλισμό ένα πολυβόλο των 7.62 χιλ τύπου Gatling με ρυθμό βολών ανά λεπτό (β.α.λ.) που αγγίζει τις 3.000, ένα βαρύ πολυβόλο των 0.50  με ρυθμό β.α.λ. τις 1.100 και ακόμα ένα με ρυθμό β.α.λ. που φτάνει τις 800. Η τελευταία δοκιμή που εκτελέστηκε αφορούσε τη διαπίστωση ότι τα όπλα λειτουργούν κανονικά ενώ το ελικόπτερο βρίσκεται στον αέρα και ότι έχουν ρυθμιστεί σωστά για χρήση.

Τα δύο πρώτα ελικόπτερα του τύπου είχαν παραδοθεί στην Αμερικανική Αεροπορία τον περασμένο Νοέμβριο  με το συμβόλαιο που έχει τεθεί να αφορά συνολικά 113 ελικόπτερα του τύπου έναντι ποσού 7.6 δις δολαρίων .

Περαιτέρω δοκιμές θα πραγματοποιηθούν και το επόμενο διάστημα στην αεροπορική βάση Νέλις της Νεβάδα ενώ η Sikorsky θα συνεχίσει τις παραδόσεις των εν λόγω ελικοπτέρων στην USAF.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί