Α. Σκέρτσος: «Προτεραιότητα έχει να ανοίξουν τα σχολεία»

«Η Ελλάδα τα έχει πάει πολύ καλύτερα από άλλες χώρες στην ΕΕ. Έχουμε αναλογικά πολύ λιγότερους θανάτους» σημείωσε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος.


Πρόσθεσε πως μπορεί να έχουμε αυξημένο αριθμό θανάτων, καθώς βρισκόμαστε στην κορύφωση του τρίτου κύματος στην Ελλάδα, όμως η γενική εικόνα που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη, συνολικά από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, δείχνει ότι η Ελλάδα τα έχει πάει πολύ καλύτερα συγκριτικά με άλλες χώρες στην Ευρώπη.

Στην ερώτηση γιατί δεν ανοίγει η εστίαση πριν το Πάσχα και τα σχολεία μετά, ο ίδιος απάντησε πως «η προτεραιότητα σε αυτήν την φάση είναι να ανοίξουν τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και δη τα Λύκεια, δεδομένου ότι έχουν μείνει πολύ καιρό κλειστά, ενώ υπάρχουν και οι εξετάσεις των παιδιών. Αυτό έχει συζητηθεί στην Επιτροπή και θα τεθεί εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα».



Αναφερόμενος στα self test που αναμένεται να διατίθενται από την ερχόμενη εβδομάδα στα φαρμακεία, ο κ. Σκέρτσος τόνισε πως «η χρησιμότητα των self test είναι η επαναληπτικότητα τους. Δεν σημαίνει ότι κάναμε τεστ και βγήκε αρνητικό ότι είμαστε εντάξει. Μπορεί να κολλήσουμε στο επόμενο μισάωρο. Είναι ένα εργαλείο για να μας βοηθήσει να εντοπίσουμε κρούσματα».


«Ο προγραμματισμός έχει ως εξής: τον Απρίλιο θα πραγματοποιήσουμε 1,5 εκ. εμβολιασμούς, ενώ το πρώτο τρίμηνο έχουμε 1,7 εκ. εμβολιασμούς. Οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν αλματωδώς.

Τον Μάιο θα ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός όσων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πολύ υψηλού κινδύνου, θα αρχίσει ο εμβολιασμός των υπόλοιπων πολιτών που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου και θα αρχίσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού».

Τέλος, μιλώντας για το εμβόλιο της AstraZeneca, ο Υφυπουργός παρά των Πρωθυπουργώ είπε ότι δεν υπάρχει διάσταση απόψεων για την χορήγηση του ανάμεσα στον Ευρωπαϊκό και τον Ελληνικό Οργανισμό Φαρμάκων και ότι ακολουθείται η γραμμή που δίνεται από τους ειδικούς.

(sputniknews)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί