Ο θάνατος του Αντρέ Μορίς Χιλ αναζωπύρωσε την αγανάκτηση σε μια χώρα όπου από την άνοιξη έχει εκδηλωθεί κίνημα ιστορικών διαστάσεων εναντίον της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού.
Ο 47χρονος Αφροαμερικανός βρισκόταν στο γκαράζ σπιτιού όταν χτυπήθηκε από πολλές σφαίρες που έριξε ο αστυνομικός, ο Άνταμ Κόι. Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης είχαν κληθεί για ασήμαντο περιστατικό στην περιοχή.
Ο αστυνομικός είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά το επεισόδιο.
«Η ανάλυση των αποδεικτικών στοιχείων δικαιολογεί την απόταξη» του Άνταμ Κόι, τόνισε ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης του Κολόμπους, ο Τόμας Κουίνλαν.
Ο Χιλ ήταν ο δεύτερος μαύρος που έπεσε νεκρός από πυρά της αστυνομίας στο Κολόμπους μέσα σε λιγότερες από τρεις εβδομάδες.
Ακόμη μία δολοφονία
«Ο θάνατος του Αντρέ Χιλ αποτελεί ακόμη ένα τραγικό παράδειγμα της τάσης της αστυνομίας να θεωρεί τους μαύρους επικίνδυνους, ή εγκληματίες» εξ ορισμού, κατήγγειλε χθες ο Μπεν Κραμπ, ποινικολόγος γνωστός στις ΗΠΑ επειδή έχει αναλάβει την εκπροσώπηση των οικογενειών πολλών Αφροαμερικανών που μετατράπηκαν σε θύματα της αστυνομικής βίας, συμπεριλαμβανομένης αυτής του Τζορτζ Φλόιντ.
Ήταν ο θάνατος του Φλόιντ, στα τέλη Μαΐου, το γεγονός που οδήγησε να ξεσπάσουν οργισμένες διαδηλώσεις εναντίον της αστυνομικής βίας κι ώθησε σε διαδικασία ενδοσκόπησης την αμερικανική κοινωνία για το ζήτημα των φυλετικών διακρίσεων, του ρατσισμού που παραμένει βαθιά ριζωμένος σε μεγάλο μέρος της.
cnn/ photo video screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ξεκινά η Intervision, αντίπαλο δέος της Eurovision: «Θα το παρακολουθήσει ο μισός πλανήτης»
- Οι Ρώσοι διέσπασαν τις γραμμές των Ουκρανών στο Γιαμπόλ
- Χειροπέδες σε 25χρονο για εκμετάλλευση ανηλίκων κοριτσιών με υλικό πορνογραφικού χαρακτήρα
- Η Νέα Υόρκη αποκτά καφέ με τίτλο «Central Perk» από την αγαπημένη σειρά “Friends”!
- Λειψοί: Μαγεμένοι οι Γερμανοί από το νησί της Καλυψούς με τις χρυσαφί αμμουδιές – “Ονειρεμένες γωνιές”
- Bασιλιάς Κάρολος σε Ντόναλντ Τραμπ: «Πρόσεχε με το σπαθί!», vid
- Νέα επιτυχία για την αντιδιεθνιστική συμμαχία των BRICS
- Ελλάδα και Λιβύη τα ξαναλένε! Και η Τουρκία απλά θα «εξαφανιστεί»;
- Η ΕΑΔΕ για την “Ημέρα Ασφαλιστή”: Οι 4 Εγγυήσεις για τον Ασφαλισμένο
- «Στρίψτε δεξιά τώρα»! Αεροπλάνο πλησίασε επικίνδυνα το Air Force One – Aud
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΟΠΕΚΕΠΕ

ΑΚΙΝΗΤΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΡΓΙΑ

ΕΟΠΥΥ

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
