Αρκετές χώρες της Μέσης Ανατολής Ενδιαφέρονται για τον Brahmos – BINTEO

Ο πύραυλος Brahmos αποτελεί ένα από τα δυνατά Ινδικά όπλα στρατηγικού βεληνεκούς αφού πρόκειται περί ενός συστήματος που καταφέρνει να αναπτύσσει μεγάλες ταχύτητες ( 2.8 Mach ) και μπορεί να πλήξει τόσο ναυτικούς στόχους, όσο και επίγειους. Η πλατφόρμες που χρησιμοποιούν τον πύραυλο αυτό μέχρι στιγμής είναι οι κάθετοι εκτοξευτές μερικών εκ των πλοίων του Ινδικού Ναυτικού και φυσικά […]

Ο πύραυλος Brahmos αποτελεί ένα από τα δυνατά Ινδικά όπλα στρατηγικού βεληνεκούς αφού πρόκειται περί ενός συστήματος που καταφέρνει να αναπτύσσει μεγάλες ταχύτητες ( 2.8 Mach ) και μπορεί να πλήξει τόσο ναυτικούς στόχους, όσο και επίγειους. Η πλατφόρμες που χρησιμοποιούν τον πύραυλο αυτό μέχρι στιγμής είναι οι κάθετοι εκτοξευτές μερικών εκ των πλοίων του Ινδικού Ναυτικού και φυσικά η επίγεια έκδοση του συστήματος η οποία φέρει τόσο σταθερούς όσο και εποχούμενους, εκτοξευτές. Περισσότερα για το σύστημα μπορείτε να διαβάσετε εδώ: https://www.el.gr/war/oi-filippines-tha-promitheytoyn-tin-epa/ .

Σύμφωνα με Αραβικά μέσα ενημέρωσης, οι χώρες της Μέσης Ανατολής που ενδιαφέρονται για την απόκτηση του σύγχρονου πυραύλου είναι η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κατάρ. Και τα τρία κράτη, χάρη στο μεγάλο όγκο εσόδων που έχουν από τους υδρογονάνθρακες, επενδύουν κάθε χρόνο πολλά χρήματα στην άμυνά τους με αποτέλεσμα να παρακολουθούμε την προμήθεια  πολλών σύγχρονων συστημάτων από αυτές , όσο μεγάλα και αν είναι τα ποσά.

Η προμήθεια των Brahmos από τα κράτη αυτά ή από μερικά από αυτά, θα αποτελέσει μία μεγάλη εξαγωγική επιτυχία για το ινδικό σύστημα. Οι Ινδοί ανέπτυξαν τον πύραυλο σε συνεργασία με τους Ρώσους και αγόρασαν σχετικά πρόσφατα τα πλήρη δικαιώματα του πυραύλου οπότε και έχουν τη δυνατότητα να εξάγον το σύστημα σε τρίτες χώρες, πράγμα που θα αποφέρει σταδιακά αρκετά έσοδα σε ξένο συνάλλαγμα αφού το σύστημα θεωρείται πολύ ακριβές και αξιόπιστο.

Και τα 3 κράτη που φέρονται να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, έχουν διαφορές είτε μεταξύ τους ( βλεπε Η.Α.Ε.-Κατάρ) είτε απειλούνται από τρίτη χώρα που στη συγκεκριμένη περίπτωση, πρόκειται για το Ιράν. Η προμήθεια στρατηγικών όπλων από τις Η.Π.Α. είναι υπόθεση χωρίς λύση αφού μία τέτοια προμήθεια θα μπλοκαριστεί λόγω Ισραήλ, οι Ρώσοι δεν έχουν πολλά πολλά με αυτές λόγω δικών τους ζητημάτων και απομένουν είτε κινέζικα είτε ινδικά όπλα. Ο Brahmos υπερέχει σε κάθε σύγκριση και είναι λογικό το ότι σκέφτονται να τον προμηθευτούν.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί