Μετά τον Ερντογάν και ο ηγέτης των υπερεθνικιστών και κυβερνητικός εταίρος του «Σουλτάνου», Γκρίζος Λύκος, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, εξαπέλυσε μύδρους κατά του Εμανουέλ Μακρόν, καλώντας, ουσιαστικά, Τούρκους και λοιπούς μουσουλμάνους σε… «τζιχάντ», ιερό πόλεμο κατά της Δύσης.
Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε το Γάλλο πρόεδρο «πολιτικά σχιζοφρενή» και του συνέστησε να ασχοληθεί καλύτερα με τα χόμπι του παρά με την… θρησκεία των θρησκειών, το Ισλάμ.
«Γνωρίζουμε και το πιστεύουμε πως η μόνη αληθινή θρησκεία στα μάτια του Αλλάχ μέχρι την Ημέρα της Κρίσης είναι το Ισλάμ. Η αιώνια σωτηρία όλης της ανθρωπότητας περνάει μέσα από την παράδοσή μας στην τελευταία θρησκεία του Αλλάχ, το Ισλάμ. Η ευτυχία του κόσμου και του μέλλοντος εξαρτάται από τα ζωτικά μηνύματα του Κορανίου, το απαράμιλλο μήνυμα του Προφήτη του Αλλάχ και από τη μοναδική του ηθική. Θρησκεία σημαίνει Αλλάχ. Αλλά ο αφέντης του Μακρόν ποιος είναι;», ρώτησε ο ηγέτης του κόμματος της Εθνικιστικής Δράσης.
Ο Τούρκος σοβινιστής, σύμφωνα με την Milliyet, κάλεσε Τούρκους και μουσουλμάνους σε ιερό πόλεμο κατά της ιμπεριαλιστικής Δύσης:
«Ολόκληρος ο τουρκικός και ισλαμικός κόσμος πρέπει να γίνουν ένα. Να δράσει μαζί και να αντισταθεί ενάντια στο σκληρό, ιμπεριαλιστικό μέτωπο».
Ουσιαστικά λοιπόν ο Μπαχτσελί ζητά «ιερό πόλεμο» κατά της Δύσης, κάνοντας μάλιστα λόγο για Σταυροφόρους.
Όλα αυτά, ενώ η τουρκική λίρα καταρρίπτει καθημερινά τα ιστορικά της χαμηλά, φτάνοντας στα επίπεδα των 8,17 λιρών/δολάριο, εν μέσω της ανησυχίας των επενδυτών για την τουρκική οικονομία.
Οι αναλυτές αποδίδουν την αποδυνάμωση στην ανησυχία για τον τουρκικό πληθωρισμό – 11,7% τον περασμένο μήνα – και την άρνηση της κεντρικής τράπεζας να αυξήσει το βασικό της επιτόκιο.
Ωστόσο, σύμφωνα με το BBC, ο βασικός λόγος είναι ο ίδιος ο τούρκος πρόεδρος.
Η εμπλοκή της Τουρκίας σε διάφορες διαμάχες, όπως η Ελλάδα, η Λιβύη, η Συρία, η Κύπρος, η Ελλάδα και ο Καύκασος – έχει ενοχλήσει τους επενδυτές. Και τώρα ο Μπαχτσελί ζητά τούρκο-ισλαμικό μέτωπο!!!
Η Τουρκία θα πέσει πολύ άσχημα…
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΥΠΕΞ Ισραήλ: Δεν επιδιώκουμε έναν ατέρμονο πόλεμο με το Ιράν
- Κρεμλίνο: Οι διακοπές σύνδεσης στο διαδίκτυο μέσω κινητών τηλεφώνων στη Μόσχα γίνονται για λόγους ασφαλείας
- Στη φυλακή ο Σουδανός για το περιστατικό με χειροβομβίδες έξω από την ΓΑΔΑ
- ΥΠΕΞ: «Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων δεν υπήρξε»
- Όσο μας λένε να… πίνουμε από χάρτινα καλαμάκια, αυτά κάνουν στο Ιράν – Vid
- Θεσσαλονίκη: Νέα τεχνολογικά εργαλεία για τη λογοθεραπευτική υποστήριξη παιδιών με δυσκολίες λόγου και αυτισμό
- Μπορεί ο «παλμός» της Γης να επηρεάζει τον ανθρώπινο εγκέφαλο; Το φαινόμενο που προβληματίζει τους επιστήμονες
- Ο Βρετανός ΥΠΑΜ ενημέρωσε το βρετανικό κοινοβούλιο για την ενίσχυση των βρετανικών δυνάμεων στη Μ. Ανατολή και στην Κύπρο
- Του έσπασε το πόδι με το τάκλιν του και μετά… απορούσε που είδε την κόκκινη κάρτα! Vid
- Εισαγγελική έρευνα μετά από καταγγελίες εκφοβισμού αποθανούσας καθηγήτριας από μαθητές









