Όπως είπε ο κ. Βορίδης, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», διαπιστώθηκε ιδίως το τελευταίο διάστημα πως υπάρχουν αποτρόπαιες και άθλιες πράξεις εις βάρος ζώων. Αν και υπήρχε τιμωρητικό πλαίσιο δεν γινόταν διάκριση ανάμεσα σε ηπιότερες και βαρύτερες προσβολές της ακεραιότητας των ζώων.
Συμπλήρωσε πως όταν έχουμε να κάνουμε με πρόθεση βασανισμού εναντίον των ζώων πρέπει να βαρύνει το νομικό πλαίσιο καθώς οι πλημμεληματικές ποινές δεν είναι αρκετές για να λειτουργήσουν αποτρεπτικά.
«Για αυτό έλαβα την απόφαση να εισηγηθώ στο Κοινοβούλιο να υιοθετήσει μια νομοθετική ρύθμιση με την οποία ο βασανισμός των ζώων θα αποτελεί πλέον κακούργημα και θα τιμωρείται με κάθειρξη πέντε έως δέκα χρόνια» είπε. Προφανώς, συμπλήρωσε, θα υπάρξει συνεννόηση με το υπιυργείο Δικαιοσύνης.
Η νομοθετική ρύθμιση θα έρθει μέσα στο 2020.
Στην εκπομπή μίλησε εξάλλου ο ακτιβιστής κατά της κακοποίησης των ζώων Παναγιώτης Μήλας ο οποίος αναφέρθηκε στη συνάντησή του χθες με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Όπως είπε, ήταν ένα χρόνιο αίτημα των φιλοζωϊκών οργανώσεων.
Στο μεταξύ στο Σχιστό Περάματος, στο ΔΙΚΕΠΑΖ όπου φιλοξενείται ο Έκτορας, βρέθηκε η κάμερα της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα MEGA».
Μιλά ο κ. Θ. Καμπούρης ένας εκ των κτηνιάτρων που χειρούργησαν το άτυχο ζώο που μαχαιρωσαν ανελέητα. Όπως λέει ο κτηνίατρος, το ζώο είναι πολύ καλύτερα και αναρρώνει. Πάντως ο τραυματισμός ήταν βαρύτατος και είναι θαύμα που επέζησε.
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Ακυρώνονται τρεις παραστάσεις του ΚΘΒΕ λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων του
- Θεσ/νίκη: Χειροπέδες σε Έλληνα καταζητούμενο για μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής σχεδόν 30 εκατ. ευρώ
- Μέγαρο Μουσικής: Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα για την αρχή του 2026 – Τον Φεβρουάριο το αφιέρωμα στον Ραχμάνινοφ
- Γεωπολιτική «απόδραση» της Ρωσίας μέσω Ιράν – Τεράστια εξέλιξη για την Μόσχα
- Παρίσι: Η διεύθυνση του Λούβρου ανακοίνωσε πως το μουσείο λειτουργεί εν μέρει, παρά την απεργία
- Θεσσαλονίκη: Το ρομπότ Pepper μαθαίνει στους καταναλωτές τα δικαιώματά τους – Δείτε βίντεο
- ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ: Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές 487,9 εκατ. – Επιπλέον 600 εκατ. ευρώ μέχρι 31/12
- Βενεζουέλα: Απέπλευσαν δύο τάνκερ με υποπροϊόντα πετρελαίου
- ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε η τέταρτη δόση της αυξημένης επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου για αγρότες
- Εθνική Στρατηγική Κυβερνοασφάλειας 2026 –2030: Οδικός χάρτης για ένα ασφαλές ψηφιακό μέλλον στην Ελλάδα









