Σε εξέλιξη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας- Κλειστή η Πανεπιστημίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας με βασικό αίτημα την λήψη όλων των αναγκαίων και απαραίτητων μέτρων για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Με κεντρικό σύνθημα «κάτω από την μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση, υγεία για κάθε μαθητή» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνονται προς τη Βουλή.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες διεκδικούν μεταξύ άλλων τη συγκρότηση τμημάτων με μέγιστο αριθμό τους 15 μαθητές, πρόσληψη του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού και του προσωπικού καθαριότητας για να γίνονται κανονικά και με ασφάλεια τα μαθήματα, καθώς και ανατροπή του νόμου Κεραμέως για την τράπεζα θεμάτων.

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Συμμετέχουν μαθητές και στηρίζεται από ενώσεις γονέων. Έχει ξεκινήσει από τις 10:30 το πρωί της Πέμπτης ενώ στις 11:30 καλείται η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών, με την ΟΛΜΕ να έχει κηρύξει διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00.

Και οι δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα καταλήξουν με πορεία στη Βουλή.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η συντονιστική επιτροπή μαθητών Αθήνας αναφέρεται:

«Δεν κινητοποιούμαστε, όπως μας κατηγορούν, έτσι- χωρίς λόγο και αιτία. Δεν κλείσαμε τα σχολεία μας για να χάσουμε μάθημα. Δεν είμαστε ανεύθυνοι, ούτε γενικά δε θέλουμε να φοράμε μάσκα» .

Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης ζητά:

  • Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, το πολύ στους 15 και ανάλογα με το μέγεθος της αίθουσας, έτσι ώστε να μπορούν να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.
  • Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία, που προκύπτουν από τις αυξημένες ανάγκες της περιόδου.
  • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με έξοδα και ευθύνη του κράτους. Άμεση παρέμβαση σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων σε εργαζόμενο στο σχολείο ή σε μαθητή.
  • Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων.
  • Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

Στην κινητοποίηση, με τα ίδια αιτήματα, καλεί πλήθος σωματείων και φορέων της εκπαίδευσης.

AΠΕ ΜΠΕ/ πληροφορίες newsbeast.gr/ photo αρχείου eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί