την έκκληση να υπάρξει «πλήρης διαγραφή» των χρεών των αναπτυσσόμενων χωρών, ώστε να βοηθηθούν να ξεπεράσουν τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού.
«Για να βοηθηθούν οι αναπτυσσόμενες χώρες να βγουν αποτελεσματικά από αυτή την κρίση και για να εξασφαλιστεί ότι θα ξεπεράσουν την COVID-19, οι προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας πρέπει να συμπεριλάβουν τη διαγραφή ή άλλες ελαφρύνσεις του άχθους του χρέους, ώστε να τους επιτραπεί να προχωρήσουν στην καλύτερη ανοικοδόμησή τους».
Αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες της Ομάδας των Είκοσι (G20) και άλλων διεθνών χρηματοοικονομικών θεσμών, που έχουν προχωρήσει σε επιμήκυνση της αποπληρωμής τοκοχρεολυσίων των αναπτυσσόμενων χωρών, η ΛΔ Κονγκό προτρέπει τους οργανισμούς αυτούς «να πάρουν κι άλλες αποφάσεις, ενόψει της πλήρους παραγραφής» των χρεών, επέμεινε ο πρόεδρος στην ομιλία του, που είχε μαγνητοσκοπηθεί εκ των προτέρων.
«Όλα τα μέτρα στήριξης ή επιπρόσθετης χρηματοδότησης των αναπτυσσόμενων χωρών δεν θα πρέπει να συνοδεύονται από όρους», τόνισε ακόμη ο Τσισεκέντι, απευθύνοντας έκκληση να «ενισχυθεί η διεθνής αλληλεγγύη».
Ο Φέλιξ Τσισεκέντι ζήτησε επίσης να υπάρξει ενίσχυση «της τεχνικής βοήθειας για να καταπολεμηθεί η ασθένεια», η οποία αποτελεί «κοινό εχθρό» της ανθρωπότητας.
Η πανδημία του κορονοϊού έχει πλέον στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 966.707 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο από τα τέλη του Δεκεμβρίου, ενώ έχουν επιβεβαιωθεί ως αυτό το στάδιο πάνω από 31,4 εκατομμύρια κρούσματα μόλυνσης, σύμφωνα με τον απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου ως σήμερα στις 04:00 (ώρα Ελλάδας).
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ακυρώθηκαν οι πτήσεις από Κωνσταντινούπολη προς Τεχεράνη απόψε το βράδυ
- Τραγωδία στο «Ελ. Βενιζέλος»: 67χρονη ΑΜΕΑ έχασε τη ζωή της κατά την αποβίβαση
- Χειμερινές εκπτώσεις: Κραυγή αγωνίας από τους εμπόρους – Πτώση τζίρου έως 40%
- Από τα χείλη του Τραμπ κρέμεται η Μέση Ανατολή – Τι δήλωσε εν μέσω φόβου για χτύπημα στο Ιράν
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 6 Μαρτίου
- Ο Μπιλ Κλίντον δηλώνει ότι δεν είχε καμία ιδέα για τα εγκλήματα που διέπραττε ο Έπσταϊν
- Δεν αποκλείει την ανάπτυξη πυρηνικών η Σουηδία με το βλέμμα σε πιθανό πόλεμο
- Η Πολωνία καλεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν το Ιράν, το Ισραήλ και τον Λίβανο
- Σοκ στο Μιλάνο: Εκτροχιάστηκε τραμ, ένας νεκρός και 39 τραυματίες – “Νόμιζα ότι ήταν σεισμός”, vid
- Το Παρίσι διατηρεί την οδηγία προς Γάλλους πολίτες να μην ταξιδεύουν στο Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη









