Πρόκειται για την επόμενη γενιά της ψηφιακής τεχνολογίας εκπομπής φωτός (OLED) και την εφάρμοσε στο Q5.
Αυτή η τεχνολογία υπόσχεται να βελτιώσει την οδική ασφάλεια. Οι πηγές φωτός OLED βασίζονται στην αρχή εκπομπής πάνελ, σε αντίθεση με σημειακές φωτεινές πηγές, όπως τα LED, που χρησιμοποιούν κρυστάλλους ημιαγωγών. Η αρχή λειτουργίας των OLED, ως ολιστική φωτεινή πηγή και όχι εκπομπή φωτός από επιμέρους σημεία, έχει πολλαπλά οφέλη.
Το φως των OLED είναι εξαιρετικά ομοιογενές, απεριόριστα ρυθμιζόμενο και επιτυγχάνει πολύ υψηλή αντίθεση.
Επιπλέον, μπορεί να κατατμηθεί, με τα τμήματα αυτά να είναι ξεχωριστά ελεγχόμενα και να μπορούν να αναπτύξουν διαφορετικά επίπεδα φωτεινότητας, με ελάχιστα κενά μεταξύ τους. Η μονάδα φωτισμού δεν απαιτεί ανακλαστήρες, οπτικές ίνες ή παρόμοια οπτικά. Αυτό καθιστά τις μονάδες OLED πολύ αποδοτικές, ελαφριές και επίπεδες, γεγονός που αυξάνει σημαντικά την ελευθερία έκφρασης των σχεδιαστών.
Ένα στοιχείο φωτισμού OLED είναι μόλις ένα χιλιοστό λεπτό, ενώ οι συμβατικές λύσεις LED είναι 20 έως 30 χιλιοστά. Η ενεργειακή απαίτηση ενός OLED είναι και πάλι σημαντικά χαμηλότερη από εκείνη των LED.
Στο νέο Q5, η Audi έχει υλοποιήσει δυνατότητα εντοπισμού εγγύτητας, μέσα από τα ψηφιακά οπίσθια φώτα OLED. Έτσι όταν ένας άλλος χρήστης του δρόμου πλησιάζει σε λιγότερο από δύο μέτρα από πίσω όλα τα τμήματα των πίσω φώτων OLED ανάβουν. Όταν το Q5 αρχίσει να κινείται, επιστρέφει στην αρχική υπογραφή φωτός.
Αυτή η τεχνολογία μπορεί να εφαρμοστεί και στα δυναμικά φλας, τα οποία είναι ακόμη σε στάδιο εγκρίσεων.
(φωτο:photo screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το χειροφίλημα του Τραμπ στην Μελάνια και η αντίδρασή της
- Ελλάδα-Τουρκία: Έφτασε η ώρα του μεγάλου ημιτελικού στο Eurobasket
- Χανιά: Για 27η χρονιά το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης θα πραγματοποιήσει Εκπαιδευτικά Προγράμματα
- Δημόσια εμφάνιση του Τραμπ με αλεξίσφαιρο τζαμάκι – Ανησυχία στις ΗΠΑ, video
- Ένοχος ο Μπολσονάρου: Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 27 ετών για απόπειρα πραξικοπήματος
- “Καλοκαιρινός” και σήμερα ο καιρός: Ζέστη με 35άρια, μποφόρ στο Αιγαίο και τοπικές βροχές
- O άντρας με την τρομακτική μάσκα έγινε viral σε αυτοκινητόδρομο της Κίνας, vid
- Βραζιλία για την καταδίκη του δεξιού Μπολσονάρου: «Δεν θα μας φοβίσουν οι απειλές των ΗΠΑ»
- Κάλεσμα «διεθνούς συνεργασίας για την τεχνητή νοημοσύνη» από την Κίνα
- Χανιά και Ρέθυμνο: Έκπτωση 50% στις τιμές των εισιτηρίων στους εκπαιδευτικούς της Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΧΑΝΙΑ

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΤΕΛ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΓΙΑΣΜΟΣ

ΤΡΕΝΑ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

GOV.GR

ΑΚΡΟΠΟΛΗ
