Η Ρωσία δημιούργησε συσκευή που εντοπίζει τον κορωνοϊό ακόμα και στον αέρα!

Η επιστημονική κοινότητα της Ρωσίας πρωτοπορεί γι' άλλη μια φορά, καθώς στο πλαίσιο του στρατιωτικού forum, «Army 2020», παρουσιάστηκε η πρώτη συσκευή για την ανίχνευση αερομεταφερόμενων ιών, συμπεριλαμβανομένου και αυτού που προκαλεί τη νόσο COVID-19, με την ονομασία «Detector-BIO».

Η πρώτη συσκευή της Ρωσίας για την ανίχνευση αερομεταφερόμενων ιών, συμπεριλαμβανομένου και αυτού που προκαλεί τη νόσο COVID-19, παρουσιάστηκε από την εταιρεία Krasnogorsky Zavod, στο πλαίσιο του στρατιωτικού forum, «Army 2020», όπως αναφέρει το sputnik.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αλεξάντερ Νοβίκοφ, είπε σε συνέντευξή του στο RIA Novosti ότι η βιολογική συσκευή «Detector-BIO» μπορεί να ανιχνεύσει την παρουσία όχι μόνο ιών, αλλά και βακτηρίων και τοξινών.

Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε:

«Πρόκειται για μια κοινή ανάπτυξη με το Ερευνητικό Κέντρο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας “NF Gamaleya” για το Υπουργείο Υγείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Με αυτήν τη συσκευή, η αυτόματη ανάλυση ενός δείγματος αέρα διαρκεί από 10 έως 30 λεπτά, ανάλογα με τη συγκέντρωση των παθογόνων και άλλων παραγόντων».
Οι κρατικές δοκιμές αυτής της συσκευής ολοκληρώθηκαν τον Ιούνιο, η πιστοποίησή της προετοιμάζεται, οπότε είναι πολύ νωρίς για το στάδιο των παραγγελιών.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Νοβίκοφ είπε:

«Ωστόσο, έχουμε τη μέγιστη ετοιμότητα και, εάν είναι απαραίτητο, είμαστε έτοιμοι να παράγουμε όσο χρειάζεται ο πελάτης. Είναι σημαντικό αυτή η συσκευή να μπορεί να αντιδρά σε διάφορα παθογόνα στον αέρα, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για πολιτικούς σκοπούς όσο και για τη διασφάλιση της βιολογικής ασφάλειας».
Επισημαίνεται ότι η συσκευή «Detector-BIO» έχει σχεδιαστεί για την ταυτόχρονη ανίχνευση έως και 86 μολυσματικών παραγόντων ιογενούς και βακτηριακής φύσης, καθώς και τοξινών στον περιβάλλοντα αέρα σε μια πλήρως αυτόματη λειτουργία.

Συγκεκριμένα, η ανάλυση πραγματοποιείται με δύο ανεξάρτητες μεθόδους, δηλαδή με αλυσιδωτή αντίδραση πολυμεράσης σε πραγματικό χρόνο και ανοσοφθορισμό.

Η συσκευή, μάλιστα, έχει σχεδιαστεί για την ασφάλεια σε πολυσύχναστα μέρη, κατά τη διάρκεια δημόσιων εκδηλώσεων, αλλά και σε υποδομές, μετρό, αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς και κόμβους μεταφοράς.

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί