Επιτυχής δοκιμή για τον ηλεκτρονικό παρεμβολέα επόμενης γενιάς των Growler.

H Διοίκηση Ναυτικών Αεροπορικών Συστημάτων του USN ανακοίνωσε στις 10 Αυγούστου την επιτυχή δοκιμή των Next Generation Jammers Mid-Band(NGJ -MB) για το μεσαίο πεδίο συχνοτήτων με αεροσκάφη E/A-18 Growler του Αμερικανικού Ναυτικού και τις Αυστραλέζικης Αεροπορίας. Στην ναυτική αεροπορική βάση του ποταμού Patuxent στο Maryland, εκτελέστηκαν οι δοκιμές σε αεροσκάφη E/A-18 Growler στα οποία τοποθετήθηκε το NGJ-MB με τη βοήθεια της Airbone Electronic Attack (ΑΕΑ) σε αμερικανικά και αυστραλέζικα αεροσκάφη του τύπου. Σκοπός των δοκιμών ήταν να διαπιστωθεί […]

H Διοίκηση Ναυτικών Αεροπορικών Συστημάτων του USN ανακοίνωσε στις 10 Αυγούστου την επιτυχή δοκιμή των Next Generation Jammers Mid-Band(NGJ -MB) για το μεσαίο πεδίο συχνοτήτων με αεροσκάφη E/A-18 Growler του Αμερικανικού Ναυτικού και τις Αυστραλέζικης Αεροπορίας.

Στην ναυτική αεροπορική βάση του ποταμού Patuxent στο Maryland, εκτελέστηκαν οι δοκιμές σε αεροσκάφη E/A-18 Growler στα οποία τοποθετήθηκε το NGJ-MB με τη βοήθεια της Airbone Electronic Attack (ΑΕΑ) σε αμερικανικά και αυστραλέζικα αεροσκάφη του τύπου.

Σκοπός των δοκιμών ήταν να διαπιστωθεί η συμβατότητα του συστήματος με τα συστήματα των αεροσκαφών ηλεκτρονικού πολέμου αλλά και το αν το νέο σύστημα επηρεάζει τους πτητικούς χειρισμούς των αεροσκαφών. Οι πιλότοι και από τις δύο αεροπορίες δήλωσαν ότι το σύστημα είναι επιτυχώς εναρμονισμένο με τα υπόλοιπα συστήματα του αεροσκάφους και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα για τους ίδιους.

Η Raytheon έχει αναλάβει την ανάπτυξη του νέου συστήματος το οποίο θα αντικαταστήσει τα παλαιότερα ALQ-99 Tactical Jamming Systems τα οποία υπηρέτησαν για πάρα πολύ καιρό στα Growlers. Τα νέα ατρακτίδια είναι μέρος ενός γενικού προγράμματος αναβάθμισης των δυνατοτήτων ηλεκτρονικού πολέμου καθώς το νέο σύστημα πρέπει αν μπορεί αν είναι διασυνδεδεμένο και τα υπόλοιπα συστήματα του πεδίου και να μη λειτουργεί αποκλειστικά αυτόνομα. όλες οι σύγχρονες αεροπορίες και αεράμυνες, είναι πλήρως διασυνδεδεμένες μεταξύ τους και το πρόγραμμα έχει αυτό το σκοπό.

Η Αυστραλία συμμετέχει στο πρόγραμμα και είχαμε αναφερθεί γι αυτό στο άρθρο μας εδωώ: https://www.el.gr/war/air-force/neo-systima-paremvolon-gia-ta-aystral/ με τις επιτυχείς δοκιμές των νέσων συστημάτων, θα προχωρήσει και αυτό το πρόγραμμα.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί