από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τη θρησκευτική γιορτή των μουσουλμάνων πολιτών της χώρας, το Μπαϊράμι. Με αυτή ορίζεται πώς θα πρέπει να εορταστεί φέτος λόγω κορωνοϊού.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:
«Ενόψει της σημερινής και αυριανής μουσουλμανικής εορτής, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοινώνει και υπενθυμίζει σχετικά με τα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της διασποράς του COVID 19 τα εξής:
Στις 31 Ιουλίου 2020 είναι μία από τις μεγαλύτερες εορτές των μουσουλμάνων, η εορτή για την Θυσία του Αβραάμ, το Ιντ αλ Αντχα ή κουρμπάν Μπαϊράμ. Τα θρησκευτικά καθήκοντα των μουσουλμάνων για την εορτή της Θυσίας του Αβραάμ υπενθυμίζουμε ότι θα πραγματοποιηθούν μόνο μέσα στα Τζαμιά σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ.34060, της οποίας η ισχύς έχει παραταθεί μέχρι την 21/8/2020, δηλαδή επιτρέπεται ένα άτομο ανά 5 τ.μ. και με απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους. Σε Τζαμιά που είναι μεγαλύτερα από 500 τ.μ. ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός είναι 100 άτομα. Κάθε πιστός πρέπει να έχει μαζί του το δικό του χαλάκι προσευχής.
Απαγορεύεται η πραγματοποίηση προσευχών σε δημόσιους χώρους και οι Δήμοι που έχουν παραχωρήσει χώρους για την πραγματοποίησή τους πρέπει άμεσα να ανακαλέσουν αμέσως τις σχετικές άδειες. Στα προαύλια των Τζαμιών επιτρέπεται να συγκεντρωθούν μέχρι 10 άτομα και με απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους, ενώ θα πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά μάσκα.
Φυσικά, οι χειραψίες, τα χειροφιλήματα, η ανταλλαγή ασπασμών και εναγκαλισμών αυξάνουν την πιθανότητα μετάδοσης της ασθένειας και γι’ αυτό πρέπει να αποφεύγονται.
Οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να παραμείνουν σπίτι τους. Η προσευχή στο σπίτι είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να εκπληρώσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, προστατεύοντας ταυτόχρονα την υγεία τους. Απαγορεύεται επίσης η συγκέντρωση άνω των 10 ατόμων σε εορταστικά γεύματα ή δείπνα.
Ευχόμαστε στους μουσουλμάνους συμπολίτες μας χρόνια πολλά για την αυριανή εορτή και επαναλαμβάνουμε ότι πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα, ώστε κάθε μέρα χαράς και προσευχής αφιερωμένη στον Θεό να μην μετατραπεί σε αιτία και εστία μετάδοσης του κορωνοϊού».
photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο βασιλιάς Κάρολος και Καμίλα για την επίθεση στο Σίδνεϊ: “Είμαστε αποτροπιασμένοι και λυπημένοι”
- Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Οι αγρότες πήραν μια αξιοπρεπή απόφαση, να μην ενδώσουν στην κοροϊδία του πρωθυπουργού»
- Μ.Χρυσοχοΐδης: Το ελληνικό FBI συνέλαβε 1900 κατηγορούμενους – Στον ΟΠΕΚΕΠΕ ήλεγξε 6.000 ατομικά ΑΦΜ
- Τζόρτζια Μελόνι: «Δεν νοσταλγούμε την Σοβιετική Ένωση – Είμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας»
- O Ρούμπιο καταδικάζει την ένοπλη επίθεση στην παραλία Μπόνταϊ της Αυστραλίας
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι προθεσμίες που πήραν οι Κρητικοί κατηγορούμενοι από τον Ευρωπαίο Ανακριτή για απολογία
- Παύλος Μαρινάκης: Αν το 2027 δεν πετύχουμε τους στόχους μας τότε όλα όσα συζητάμε δεν θα είναι δεδομένα
- Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 53χρονος οδηγός αστικού λεωφορείου για το περιστατικό σε σιδηροδρομική διάβαση
- 59χρονος οδηγός απείλησε με τσεκούρι άλλο οδηγό στην Αργυρούπολη
- Ένα πιθανό φρικιαστικό σενάριο για την Γερμανία! Η χώρα είχε μάθει αλλιώς









