Το Raspberry Pi Foundation διπλασίασε τη διαθέσιμη RAM στο Raspberry Pi 4 σε 8GB και ο νέος υπολογιστής πωλείται σε τιμές 75 δολαρίων (67 ευρώ).
Και για να εκμεταλλευτεί μάλιστα τη μεγαλύτερη μνήμη, ο οργανισμός κυκλοφόρησε και μια νέα 64-bit έκδοση του λειτουργικού του, σε beta στάδιο ακόμα.
Όπως αναφέρει το newsbeast, ο νέο Raspberry Pi 4 είναι κατά τα άλλα ίδιο με τη συσκευή που είχε παρουσιαστεί τον περασμένο Ιούνιο, διαθέτοντας θύρες HDMI, USB 3 και Ethernet.
Είναι γεγονός πως τα 8GB RAM είναι πολύ μεγάλη μνήμη, με δεδομένες την τιμή και τις διαστάσεις του υπολογιστή. Τόση μνήμη διαθέτουν εξάλλου πολλές φετινές «ναυαρχίδες» του κόσμου των smartphones, ακόμα και entry-level PC για gaming.
Το Raspberry Pi μπορεί τώρα να τρέξει πιο βαριά προγράμματα, έχοντας ακόμα περισσότερες καρτέλες ανοιχτές στον browser. Και το Raspberry Pi Foundation δεν θα σταματήσει φυσικά να εφευρίσκει ολοένα και πιο ενδιαφέρουσες χρήσεις των μεγαλύτερων δυνατοτήτων.
Όσο για το νέο 64-bit λειτουργικό σύστημα, που ονομάζεται πια Raspberry Pi OS, βασίζεται στο Linux και παραμένει ανοιχτού κώδικα.
photo video screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ένας νεκρός μετά από έκρηξη σε κτήριο έξω από τη Βερόνα – Πιθανή αιτία η διαρροή φυσικού αερίου
- Hellenic Train: Χωρίς τρένα το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου
- Κ. Χατζηδάκης: Βάζουμε τον πήχη ψηλά και το 2026 για ισχυρή ανάπτυξη
- Σαρωτικοί οι έλεγχοι της Τροχαίας το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας – Βεβαιώθηκαν πάνω από 16.000 παραβάσεις
- Ο Κ. Μητσοτάκης θα επισκεφτεί αύριο, Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου, την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου
- Πυρηνικά όπλα και Κίεβο: Τι θα μπορούσε να κρύβεται από πίσω;
- Πορτογαλία: Ο Φεβρουάριος είναι ο πιο βροχερός μήνας των τελευταίων 47 ετών στη χώρα
- Αχλάδια: Πώς να διαλέξετε τα καλύτερα και να τα αποθηκεύσετε σωστά
- Γαλλία: Παραιτήθηκε η διευθύντρια του Μουσείου του Λούβρου 4 μήνες μετά την «διάρρηξη του αιώνα»
- Η Γαλλία τίμησε τη 91χρονη Νάνα Μούσχουρη με την ύψιστη μουσική διάκριση – Δείτε βίντεο









