Η Σαουδική Αραβία αναστέλλει το επίδομα κόστους διαβίωσης και τριπλασιάζει τον φόρο προστιθέμενης αξίας, στο πλαίσιο των μέτρων με στόχο να στηρίξουν τα δημοσιονομικά της χώρας, που δέχονται πλήγμα από τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου και την οικονομική επιβράδυνση που προκαλεί ο κορωνοϊός.
«Το επίδομα κόστους διαβίωσης θα ανασταλεί από την 1η Ιουνίου και ο φόρος προστιθέμενης αξίας θα αυξηθεί στο 15% από το 5% από την 1η Ιουλίου», μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.
Η μεγαλύτερη πετρελαιοεξαγωγική χώρα του κόσμου πλήττεται από τη βουτιά των τιμών του αργού στις αγορές, ενώ τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού αναμένεται να επιβραδύνουν τον ρυθμό και την κλίμακα των οικονομικών μεταρρυθμίσεων που προωθεί ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.
Τα μέτρα λιτότητας που ανακοινώθηκαν σήμερα καταγράφονται καθώς οι δαπάνες ξεπέρασαν τα έσοδα, με το βασίλειο να καταγράφει δημοσιονομικό έλλειμμα 9 δισεκ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο.
photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αγία Πετρούπολη: Η FSB απέτρεψε απόπειρα δολοφονίας σημαντικού προσώπου
- Παπαστεργίου: Πάμε να κτίσουμε μία Ελλάδα ψηφιακή
- Κυρανάκης: «Ξεκίνησε η λειτουργία της πλατφόρμας καταγγελιών report.oasa.gr»
- Πυρκαγιά σε παλιά καφετέρια στους Αγίους Αναργύρους – Δείτε εικόνες
- Ζαχαράκη: «Δεν καταργούνται οι πανελλήνιες, θα προσμετρώνται οι βαθμοί και των τριών τάξεων του Λυκείου»
- ΗΠΑ: Θανατοποινίτης εκτελείται στη Φλόριντα – Είχε μαχαιρώσει μέχρι θανάτου τα πεθερικά και την κουνιάδα του
- Ο «Δράκος» επιβεβαίωσε πως τα πράγματα αλλάζουν! Από τις πιο σημαντικές δηλώσεις που έγιναν
- Μέγαρου Μαξίμου: Τιμητική πολιτογράφηση από τον πρωθυπουργό στον «ήρωα του Αράχθου»
- Θεσσαλονίκη: Πεζοδρομείται την Κυριακή η Λ.Νίκης – Δείτε ποιες ώρες
- Αντιδρούν οι NYT στην αγωγή-«μαμούθ» των 15δις δολαρίων από τον Τραμπ
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ
18 Σεπτεμβρίου - 10:26

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
18 Σεπτεμβρίου - 09:54

ΜΕΤΡΟ
18 Σεπτεμβρίου - 09:43

ΑΣΦΑΛΙΣΗ
18 Σεπτεμβρίου - 08:52

ΚΑΙΡΟΣ
18 Σεπτεμβρίου - 08:40

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
18 Σεπτεμβρίου - 08:26

ΓΙΟΡΤΗ
18 Σεπτεμβρίου - 08:22

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
17 Σεπτεμβρίου - 19:14

ΟΠΕΚΕΠΕ

ΑΚΙΝΗΤΑ
17 Σεπτεμβρίου - 13:58

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
17 Σεπτεμβρίου - 13:55