«Δεν ξέρουμε αν είναι υγιείς, γιατί ήρθαν εδώ. Από πού ήρθαν!».
Αυτά αναφέρει κάτοικος της Κοζάνης σε σχέση με τους Σομαλούς, τους οποίους μετέφερε πούλμαν στην περιοχή.
61 Σομαλοί και δύο ακόμα Αφρικανοί, έφτασαν το μεσημέρι της Παρασκευής σε ξενοδοχείο της Αιανής, το οποίο φιλοξενούσε μέχρι πρότινος τους έφηβους ασυνόδευτους Αφγανούς. Η εποπτεία της δράσης ανήκει στο Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης μετά από τις οδηγίες του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στο πλαίσιο της μετακίνησης ευάλωτων ατόμων αιτούντων άσυλο, συμπεριλαμβανομένων και των μελών των οικογενειών τους, από τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών Λέσβου, Χίου, Κω, Σάμου και Λέρου, σε δομές φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Το γεγονός αυτό έχει θορυβήσει την τοπική κοινωνία, η οποία για μια ακόμα φορά δεν είχε καμία ενημέρωση για την άφιξη των «μεταναστών».
Και θα τους θορυβήσουμε ακόμα περισσότερο, επαναφέροντας την έρευνα του el.gr, σχετικά με τις άριστες σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Σομαλίας, ειδικά σε στρατιωτικό επίπεδο.
Πόσοι από αυτούς που βρίσκονται στην Ελλάδα (δεν λέμε για τα γυναικόπαιδα ή τους ηλικιωμένους) ή έχουν στείλει τις οικογένειές τους για να έρθουν μετά, μπορεί να είναι εν δυνάμει «τούρκοι μισθοφόροι». Ευχόμαστε κανείς! Ακόμα και για έναν όμως να ισχύει αυτό, τότε υπάρχει κίνδυνος και μάλιστα εκ Τουρκίας.
Ας παρακολουθήσουμε ξανά το παρακάτω βίντεο, στο οποίο απεικονίζονται Σομαλοί κομάντος να τραγουδούν τουρκικά στρατιωτικά συνθήματα μάχης.
Αναρωτιόμαστε: Αυτούς στέλνουν στην Ελλάδα και δη στην Κοζάνη ως «μετανάστες»; Ήδη στην χώρα μας υπάρχουν αρκετοί αλλοδαποί από την Σομαλία. Δεν αποκλείεται σημαντικός αριθμός από αυτούς να έχουν λάβει ανάλογη τουρκική στρατιωτική εκπαίδευση!
Άλλωστε, για όσους δεν γνωρίζουν, από το 2017 η Τουρκία διατηρεί στρατιωτική βάση στην παραθαλάσσια περιοχή της Jaziira, στην Μογκαντίσου της Σομαλίας. Η βάση θεωρείται από τις μεγαλύτερες υπερπόντιες εγκαταστάσεις της Τουρκίας.
ΦΩΤΟ eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ξύπνησαν σε ξενοδοχείο στην Ταϊλάνδη…από αυτό! Το βίντεο έγινε viral
- Κυρανάκης κατά Κωνσταντοπούλου για τη δίκη των Τεμπών
- Δικογραφία για απάτη σε 27χρονο «υπεύθυνο PR» – Έταζε δουλειά και… άδειαζε λογαριασμό
- Χειροπέδες σε 37χρονο καταζητούμενο διεθνώς – Κυκλοφορούσε με ταυτότητα του δίδυμου αδελφού του
- Nations League: Αυτοί είναι οι όμιλοι – Με ποιές χώρες παίζει η Ελλάδα
- Στο Κατάρ μεταβαίνει ο Ν. Δένδιας
- Θα εμπλακεί και η Συρία στον πόλεμο; Τι είπε ο ισλαμιστής πρόεδρος
- Mε τον ΥΠΕΞ της Δημοκρατίας της Σιγκαπούρης θα συναντηθεί ο Γ. Γεραπετρίτης
- Δένδιας: «71 χρόνια από την έναρξη του Απελευθερωτικού Αγώνα της Εθνικής Οργάνωσης Κυπρίων Αγωνιστών (ΕΟΚΑ)»
- Ένα μπουκάλι κρασί πουλήθηκε όσο ένα υπερπολυτελές σπίτι – Ποσό που «ζαλίζει» (Photo)









