Όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι ιταλικές αρχές, στη Λομβαρδία έχει περιοριστεί στο 0.75%, ενώ ο μέσος όρος του ανάλογου ποσοστού, σε εθνικό επίπεδο, είναι 0,80%.
«Είναι πολύ σημαντικό να παραμείνουμε κάτω από την μονάδα και αυτό θα εξαρτηθεί από όλους μας, από την συμπεριφορά όλων των συμπολιτών μας», δήλωσε ο δήμαρχος του Μιλάνου Μπέπε Σάλα.
Παράλληλα χθες στην πόλη Κρεμόνα (που ανήκει στη Λομβαρδία) για πρώτη φορά τις τελευταίες 73 ημέρες δεν καταγράφηκαν νεκροί από την covid-19.
Την ίδια ώρα, επιτροπή ειδημόνων του υπουργείου Μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης Κόντε, αποφάνθηκε σήμερα ότι για να μπορέσουν να τηρηθούν οι αναγκαίες αποστάσεις ασφαλείας , με μόνιμη χρήση προστατευτικής μάσκας, θα ήταν χρήσιμη μια προσωρινή μείωση του ωραρίου των Ιταλών εργαζομένων.
Ο Ιταλός υφυπουργός Eσωτερικών Ματέο Μάουρι σε τηλεοπτική του συνέντευξη ζήτησε από τους Ιταλούς να συνεχίσουν να δείχνουν πνεύμα συνεργασίας και κατανόησης.
Εξήγησε ότι όσοι πολίτες έχουν δεσμό με άτομο το οποίο ζει μακριά, σε διαφορετική περιφέρεια, θα πρέπει να περιμένουν ακόμη κάποιες εβδομάδες, πριν μπορέσουν να ξανασμίξουν μαζί του.«Οι κανόνες πρέπει να είναι σαφείς, καλύτερα να μην κάνουμε εξαιρέσεις», πρόσθεσε ο Μάουρι.
(φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Καναδή ΥΠΕΞ: Όλοι οι Καναδοί ηγέτες – και οι διευθυντές εταιρειών – πρέπει να μιλούν γαλλικά και αγγλικά
- Ευρύτατη πλειοψηφία εξασφάλισε επί της αρχής, το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών και την καλλιτεχνική εκπαίδευση
- Έχετε δει μακάκο να αηδιάζει με αυγό; Το βίντεο έγινε viral
- Οι αρχές στο Ιράν θα επιτρέψουν ακόμη και σε 12χρονα παιδιά να ενταχθούν στους εθελοντές που περιπολούν στην Τεχεράνη
- Συνελήφθη ο 35χρονος που επιτέθηκε σε αστυνομικό με τσεκούρι στους Αμπελόκηπους
- Αναφορά στις «προφητείες, συμπεριλαμβανομένων και των σατανικών» εν μέσω γεωπολιτικών εξελίξεων
- «Μεγάλο λάθος» η τυχόν ακύρωση της επίσκεψης του βασιλιά Καρόλου στις ΗΠΑ, δηλώνει ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Λονδίνο
- Θεσσαλονίκη: Κλειστά και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της ΠΑΘΕ μετά από πυρκαγιά σε ξερά χόρτα
- Μελόνι: «Η Ευρώπη ακολουθεί, επιτέλους, την σωστή κατεύθυνση» για τους «κόμβους επιστροφής παράτυπων μεταναστών»
- Τουρκικό ΥΠΕΞ για επίθεση σε δεξαμενόπλοιο στη Μαύρη Θάλασσα: «Σοβαρός κίνδυνος για την ασφάλεια και τη ναυσιπλοΐα»









