Το ενδεχόμενο χαλάρωσης των έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό, αρχής γενομένης από την επόμενη εβδομάδα, άφησε ανοικτό ο Καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς.
«Σκοπεύω από τις 14 Απριλίου να λειτουργήσουν ξανά τα μικρότερα καταστήματα, έως 400 τ.μ., όπως και τα καταστήματα υλικών και κήπου» επεσήμανε, χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, όπως έσπευσε να προειδοποιήσει, αυτό θα εξαρτηθεί από την τήρηση του μέτρου της κοινωνικής απόστασης.
Όσον αφορά τα μεγαλύτερα καταστήματα, εξήγησε ότι το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την επαναλειτουργία τους από την 1η Μαΐου.
Παράλληλα, ο Αυστριακός Καγκελάριος προανήγγειλε το «άνοιγμα» των ξενοδοχείων, των εστιατορίων και των υπόλοιπων υπηρεσιών από τα μέσα Μαΐου.
Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, η οριστική απόφαση θα ληφθεί στα τέλη Απριλίου.
Αντίθετα, όσον αφορά το μέτρο του περιορισμού των κινήσεων, ο Κουρτς διαβεβαίωσε ότι θα παραμείνει σε ισχύ, ενώ κάλεσε τους Αυστριακούς να μην γιορτάσουν το Πάσχα σε εξωτερικούς χώρους ή μαζί με άλλους.
«Ούτε εγώ θα δω τους γονείς μου» έσπευσε να σημειώσει.
Ειδική μνεία έκανε και στα σχολεία, διευκρινίζοντας ότι θα παραμείνουν κλειστά έως τουλάχιστον τα μέσα Μαΐου, ενώ η απαγόρευση των δημόσιων εκδηλώσεων θα παραταθεί έως τα τέλη Ιουνίου.
«Εάν η τάση της επιδημίας επιδεινωθεί, η κυβέρνηση θα δράσει άμεσα, επαναφέροντας τους περιορισμούς» κατέληξε ο Κουρτς.
(Sputniknews – φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επικοινωνία Γ. Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Μπ. Αμπντελάτι – Τι συζήτησαν
- Οικογενειακές στιγμές για τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη – Οι ευχές του για τα Χριστούγεννα
- Οι προειδοποιήσεις έχουν δοθεί! Αν δεν εισακουστούν, έρχονται καταστροφικές συνέπειες για την Δύση
- Δυτ. Όχθη: 5 Ισραηλινοί συνελήφθησαν για τον τραυματισμό βρέφους κατά την επίθεση εποίκων σε σπίτι Παλαιστινίων
- Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε μαχητή των Φρουρών της Επανάστασης
- Θεσ/νικη: Παρίσταναν τους τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ και άρπαξαν από ηλικιωμένη κοσμήματα, λίρες, μετρητά
- Οι Ρώσοι κατέρριψαν 48 ουκρανικά drones πάνω από ρωσικές περιοχές
- Σουηδία: Δολοφόνησε με μπαλτά 55χρονη σε βίλα – Νεκρός ο δράστης από πυρά αστυνομικών
- Ποιοί είναι οι zillennials; Η μικρογενιά για την οποία κανείς δεν μιλάει
- Κακοκαιρία: Η ανάρτηση του Δημάρχου για την πρωτοφανή χαλαζόπτωση στη Λέρο – Δείτε εικόνες









