Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν προέτρεψε τους ομολόγους του της Ρωσίας και της Τουρκίας σήμερα να σταματήσουν τις εχθροπραξίες στη Συρία και να συμφωνήσουν σε μια σταθερή εκεχειρία, έγινε γνωστό από το γραφείο του.
Ο Μακρόν είπε στους ηγέτες της Ρωσίας και της Τουρκίας, σε ξεχωριστές τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που είχαν, ότι “ανησυχεί βαθιά για την ανθρωπιστική καταστροφή που εκτυλίσσεται” και έχει προκαλέσει η επίθεση του συριακού καθεστώτος και των συμμάχων του στην επαρχία της Ιντλίμπ.
“Ο πρόεδρος της Γαλλίας επισήμανε ότι είναι αναγκαία η άμεση διακοπή των εχθροπραξιών και ζήτησε από τη Ρωσία και την Τουρκία να εγκαθιδρύσουν μια διαρκή και επαληθεύσιμη εκεχειρία, όπως δεσμεύτηκαν στη Γαλλία και τη Γερμανία στη Σύνοδο της Κωνσταντινούπολης το φθινόπωρο του 2018” τονίζεται στην ανακοίνωση του προεδρικού γραφείου.
Ο Μακρόν εξέφρασε, επίσης, την αλληλεγγύη του προς την Τουρκία για τους πρόσφατους θανάτους των στρατιωτών της στη Συρία και προέτρεψε την Τουρκία να συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση στο θέμα των μεταναστευτικών ροών.
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πόλεμος Μ. Ανατολής: Ο ΠΟΥ κατέγραψε απώλειες στον Λίβανο
- Ζαχάροβα σε Δυτικοευρωπαίους: Θα είστε τα πρώτα θύματα του «πυρηνικού εκβιασμού»
- Τραγικό τροχαίο δυστύχημα με σχολικό λεωφορείο στο Τενεσί – Δύο μαθητές νεκροί
- Συρία: Οι καθολικές εκκλησίες της Δαμασκού ακυρώνουν τη λιτανεία της Κυριακής των Βαΐων
- Ζ. Κωνσταντοπούλου: Όλες οι δίκες για τα Τέμπη θα γίνουν-Η αλήθεια θα αποκαλυφθεί
- Ουκρανοί πολίτες αντιστέκονται στη βίαιη επιστράτευση ανδρών, vid
- Η επική διαστημική περιπέτεια του Ράιαν Γκόσλινγκ “σπάει” ταμεία, vid
- Ο Τραμπ… «ξαναβάπτισε» τα Στενά του Ορμούζ – Vid
- Θλίψη στο ελληνικό τραγούδι: Πέθανε η σπουδαία Μαρινέλλα
- Το βίντεο του Δένδια με τα νέα οπλικά συστήματα στην επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821









