ενώ έχουν σκοπό να τα κάνουν συμβατά και για χρησιμοποίηση από τα UCAV MQ-9 Reaper( για τα οποία ενδιαφέρεται η Ελλάδα), τα υπό τελική κατασκευή Protector για τα οποία μιλήσαμε εδώ, καθώς επίσης και για τα επιθετικά ελικόπτερα (τα οποία επίσης έχει η αεροπορία στρατού)Apache.
Ο πύραυλος έχει μήκος 1,8 μέτρων, ζυγίζει 48,5 κιλά και έχει διάμετρο 17,8 εκατοστών. Η κεφαλή είναι κατηγορίας HEAT (High Explosive Ati Tank warhead) και πυροδοτείται με την πρόσκρουση του πυραύλου στο στόχο. Η εμβέλειά του είναι 60 ή 40 χλμ ανάλογα με το φορέα με υπερηχητική ταχύτητα.
Ο πύραυλος διαθέτει ένα πολύ υψηλής συχνότητας μιλιμετρικού κύματος ραντάρ (94GHz)το οποίο του επιτρέπει να εντοπίζει τις μεταλλικές επιφάνειες, να τις “βλέπει” σαν απεικόνιση και τέλος να εντοπίζει το καλύτερο σημείο προσβολής του στόχου. Τα δεδομένα προσβολής φορτώνονται στον πύραυλο από τον χειριστή του οπλικού συστήματος, εφόσον είναι ένα σύστημα fire-and forget, και το βλήμα μετά την εκτόξευση θα κατευθυνθεί προς το στόχο, ή θα ψάξει να βρεί κάποιο στόχο σε μία ορισμένη από το χειριστή περιοχή ή θα αυτοκαταστραφεί (αν επιλεγεί) εφόσον δε βρεί στόχο στη ζητούμενη περιοχή.
Το σύστημα φορτώνεται στο αεροσκάφος-UCAV-Apache σε φορείς οι οποίοι φέρουν 3 πυραύλους ο καθένας πράγμα που καθιστά το φορέα εξαιρετικά φονικό κατά παντός στόχου επιφανείας.
Όσον αφορά τον ελληνικό στρατό, η προσθήκη τους στα Apache μελλοντικά θα ήταν πολύ αποδοτική ενώ αν αποκτηθούν τελικά τα Reaper, το οπλοστάσιό τους μπορεί να δεχθεί το σύστημα αν και πιθανότατα θα προτιμηθούν οι αμερικανικής κατασκευής Hellfire.
ΦΩΤΟ missilethreat
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σπάνια επίσκεψη Σοϊγκού στο Ιράκ, video
- Τραμπ: «Έχουμε συμφωνία για το TikTok»
- Νατοϊκό φιάσκο! «Ελαττωματικός πύραυλος F-16 και όχι ρωσικό drone κατέστρεψε στέγη σπιτιού», λένε πολωνικά ΜΜΕ
- Ο Σίσι αποκάλεσε το Ισραήλ «εχθρό» – Η πρώτη φορά που Αιγύπτιος πρόεδρος προβαίνει σε τέτοιο χαρακτηρισμό
- Έπος! Αυτό ανακάλυψαν κάτω από τις αναρτήσεις του Ζελένσκι, vid
- Τα «καρφιά» του ΠΑΣΟΚ για την «μεταγραφή» Λοβέρδου στη ΝΔ
- Πυρκαγιά ξέσπασε στην Άνδρο – Προειδοποιητικό μήνυμα του 112
- Αυξήθηκε τον Αύγουστο η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας
- Ένα σατιρικό ( ; ) ΒΙΝΤΕΟ που δείχνει σε τι κατάσταση έχουν φτάσει οι ΗΠΑ
- Πέθανε ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ, είδωλο του Χόλιγουντ